لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۰

جشنواره کن با نمایش فیلم تازه «رابین هود» و درخواست آزادی فوری و بلاشرط جعفر پناهی فیلمساز ایرانی از زندان اوین آغاز شد


جشنواره کن با نمایش فیلم تازه «رابین هود» و درخواست آزادی فوری و بلاشرط جعفر پناهی فیلمساز ایرانی از زندان اوین آغاز شد
جشنواره کن با نمایش فیلم تازه «رابین هود» و درخواست آزادی فوری و بلاشرط جعفر پناهی فیلمساز ایرانی از زندان اوین آغاز شد

شصت و سومین جشنواره سینمایی «کن» علیرغم تحریم های گوناگون، از جمله تحریم آژانس های خبری معتبر، دولت ها ، نهادهای رسانه ای، کارگردانان برجسته ای چون «کلینت ایستوود» که به خاطر عدم قبولی دو فیلم خود در دوسال گذشته، امسال از ارسال تازه ترین فیلم خود به این جشنواره خود داری کرد، کارگردانان زن سینمای جهان که از عدم حضور فیلم های کارگردانان زن در فستیوال امسال ابراز ناراحتی کرده اند و حتی وزیر فرهنگ ایتالیا که به نمایش فیلم مستندی از واقعه زمین لرزه سال گذشته در این کشور اعتراض کرده است، با فیلم تازه «رابین هود» ساخته اسکات ریدلی کار خود را آغاز کرد.

رسانه‌ها و خبرگزاری‌های بزرگ دنیا از جمله آژانس خبری فرانسه و آسوشیتد پرس نیز در اعتراض به محدودیت‌های اعمال شده از سوی جشنواره کن، مراسم اعلام نامزدهای نخل طلا را تحریم کردند. به همین علت، تعدادی کثیری از این خبرگزاری‌های بزرگ دنیا در اعتراض به محدودیت‌های اعمال‌شده برای پوشش ویدئویی مراسم امسال کن، در نشست خبری اعلام فهرست فیلم‌های بخش رقابتی که روز پنجشنبه برگزار شد، حضور نیافتند.

بیش از ٢٠٠ فیلمساز زن ناراضی و عصبانی از جمله «کیت چیزمن» و «کریستین ملوی» ضمن انتشار یک بیانیه نسبت به عملکرد برگزارکنندگان جشنواره سینمایی امسال «کن» به شدت ابراز ناراحتی کردند.

اما تحریم ها و نارضایتی ها از جشنواره کن امسال تنها به آدم ها و نهادهای مختلف محدود نمی شود بلکه طبیعت نیز با آتش فشان «ایسلند» و دود و غبار برخاسته از آن در فضای اروپا نگرانی های دیگری از جمله مشکلاتی از قبیل رساندن شرکت کنندگان به محل جشنواره در جنوب فرانسه را پیش روی این برگزار کنندگان قرار داده است.

با این همه روزچهارشنبه، «راسل کرو» بازیگر استرالیایی تبار نقش «رابین هود» به همراه بازیگر دیگر این فیلم و ستاره برنده اسکار، کیت بلانشت، برای شلیک گلوله های آغاز فستیوال در کن درمحل جشنوراه حاضر شد و «شاون پن» و گروه راک اندرول «رولینگ استونز» نیز از شخصیت های سرشناس دیگری بودند که روی فرش قرمز جشنواره امسال «کن» در اولین ساعات گشایش آن حضور یافتند. جشنواره ای که امسال در آن علاوه بر تازه ترین اثر فیلمساز ایرانی، عباس کیارستمی، فیلم هایی از کارگردانانی چون «وودی آلن» و «ژان – لوک گدار» نیز به نمایش درخواهد آمد.

در فیلم تازه «رابین هود»، راسل کرو نقش این قهرمان دوستداشتنی و خوش قلب را ایفا کرده است که با مهاجمین فرانسوی به جنگی خونین می پردازد. فیلم پرهزینه ای که از صحنه های ماجراجویانه و گاه فجیعی برخوردار است اما به ندرت از صحنه های عاشقانه بین ٤٠ بازیگر آن در فیلم استفاده شده است.

راسل کرو درباره این برخورد فیلم با تمی غیرعاشقانه در یک کنفرانس خبری پس از نمایش آن می گوید:«این ماجرای یک عشق وعاشقی جا افتاده، عاقلانه و کم سرعت است. عشاق در این فیلم به تدریج و درطول زمان عاشق هم می شوند.»

فیلم تازه «رابین هود» شباهتی به فیلم های قبلی از همین داستان محبوب و معروف ندارد. داستان فیلم به دوران اولیه زندگی رابین هود بازمی گردد وروایتگردورانی است که او از جنگی در خاورمیانه بازگشته است تا انگستان تجزیه شده را یک بار دیگر به هم پیوند دهد.

منتقد سینمایی نشریه «کریستیان ساینس» درباره فیلم تازه رابین هود می نویسد:«این همان بتمن است که این بار به جوراب کشی ملبس شده است.»

این منتقد در ادامه انتقاد شدید خود از این فیلم می نویسد:«این سلیقه تازه هالیوود است که یک قهرمان دوستداشتنی را بردارد و در اعماق بخش های ناشناخته شخصیت و زندگی او به جستجو بپردازد. همه این قهرمانان از «بتمن» و «دارث ویدر» گرفته تا «شاه آرتور» و حتی «سوپرمن» را برمی دارند و داستان های آن ها را پس از تخریب کامل به شکل تازه ای روی پرده سینما به نمایش می گذارند. این فیلم ها از جمله «آغاز بتمن» با شرکت کریستیان بیل» البته فیلم های پرفروشی هستند اما برخی از آن ها هم مانند «شاه آرتور» با شرکت کلایو اوون و کیرا نایتلی یک فاجعه سینمایی و یک شکست گیشه ای بود. رابین هود تازه به اعتقاد من در این رده بندی قرار دارد. یک شکست کامل.»

راسل کرو در کنفرانس خبری مذکورکوشید تا ارتباط های جغرافیایی و سیاسی فیلم را کم اهمیت جلوه دهد:«در قلب رابین هود یک احساس ساده می جوشد: او از رنج بیهوده انسان های دیگر عذاب می کشد.»

کرو می گوید:«اگررابین هود امروز زنده بود به انحصارطلبی رسانه ای به عنوان بزرگ ترین دشمن بشریت نگاه می کرد. البته رابین هود اگر امروز حضور داشت حتما به شرایط اقتصادی که وال استریت و شرکت های وام خانه برای مردم بوجود آورده اند نیز نگاهی مشابه داشت.»

گروه کثیری از تماشاگران از سراسر فرانسه و جهان در مقابل قصر روبروی دریای محل فستیوال جمع شدند تا شاهد ورود چهره های معروف به آن و طرح مسائل مهمی چون جنگ عراق وشرایط اقتصادی جهان توسط آن ها باشند.

فیلم تازه «اولیور استون» به نام «وال استریت، پول هرگز نمی خوابد» نیز چون «رابین هود» در بخش خارج از رقابت های جشنواره امسال کن به نمایش در خواهد آمد. این درحالی است که کارگردان سرشناس ایرانی ، عباس کیارستمی و کارگردان برجسته بریتانیایی، کن لوش، از برندگان احتمالی نخل طلائی به شمار می روند.

کن لوش که در سال ٢٠٠٦ توانست جایزه نخل طلائی را به دست آورد امسال در آخرین لحظات ممکن فیلم تازه خود «راه ایرلندی» Route Irish را به جشنواره کن فرستاد. فیلمی درباره یک مقاطعه کار بریتانیایی در جنگ عراق.

تنها فیلم آمریکایی جشنواره امسال «کن» فیلم «فیر گیمز» Fair Games با شرکت شاون پن است که «داگ لیمان» آن را کارگردانی کرده است و نیومی واتز نیز در آن بازی دارد. فیلمی درباره نقش ماموران سی آی ای در آمریکا.

دو فیلم از کره جنوبی به نام « شعرخوانی» ساخته لی چانگ دانگ و «کلفت» ساخته «سانگ سو» ساخته مشترک چین و تایلند شانس برنده شدن بهترین فیلم سال در بخش فیلم های آسیایی را دارند.

یکی از نکات برجسته مراسم گشایش جشنواره در روز چهارشنبه این بود که کشور فرانسه از دولت ایران خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط جعفر پناهی از زندان شد. جعفر پناهی قرار بود تا یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره امسال باشد. پناهی ٤٩ ساله از روز اول مارچ تا کنون به خاطرساختن یک فیلم مستند درباره وقایع انتخابات خرداد سال گذشته در ایران در زندان اوین به سر می برد.

.

XS
SM
MD
LG