لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

البدری: کنترل منابع توسط شرکتهای ملی دستاورد ۵۰ ساله اوپک است


دبير کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در پنجاهمين سالگرد شالوده ريزی اين سازمان آن را مورد ستايش قرار داده است.

عبدالله سالم ال بدری، دبير کل سازمان اوپک، روز سه شنبه در ۵۰ امين سالگرد تأسيس آن سازمان در يک کنفرانس خبری در شهر وين، پايتخت اتريش، در مورد دستآوردهای اوپک سخن بميان آورد.

آقای البدری بويژه به ۳ زمينه اصلی اشاره کرد که از ديد او سازمان اوپک در آنها پيشرفتهايی عمده داشته است: «اول از همه اينکه ما منابع مان را خود کنترل ميکنيم. دوم آنکه ما خود نيروی کارمان را آموزش ميدهيم. ما هم اکنون دارای نيروی کار بسيار ماهری هستيم ودستاورد سوم ما نيز اين است که ما قادر هستيم شرکتهای ملی خودمان را راه اندازی کنيم، شرکتهايی که اکنون صنعت ما را تحت کنترل دارند. بنابراين با مقايسه دوره بعد از شالوده ريزی اوپک با زمان پيش از آن می بينيم که اين دستآورد عظيمی است.»

عبدالله سالم ال بدری، دبير کل اوپک، افزود تنها امری که مايه تأسف او بوده برخورد ميان کشورهای عضو بوده است. اما اظهار داشت که آن مسايل اکنون منتفی است. وی به اختلافات ميان عراق و ايران و نيز بين عراق و کويت اشاره کرد.

دبير کل سازمان اوپک به اين نکته پرداخت که آن سازمان تنها نهاد جهان سوم است که توانسته است به مدت ۵۰ سال ادامه زيست دهد.

اوپک که يک سازمان دائمی و ميان دولتی است در جريان کنفرانس بغداد در تاريخ ۱۰ ام تا ۱۴ ام ماه سپتامبر سال ۱۹۶۰ ميلادی شالوده ريزی شد، که پايه گذاران آن ايران، عراق، کويت، عربستان سعودی، و ونزوئلا بودند. اعضای اصلی و اوليه در سالهای پس از آن شاهد پيوستن کشورهايی ديگر به اوپک بودند: قطر، اندونزی، ليبی، امارات متحده عربی، الجزاير، نيجريه، اکوادور، آنگولا، و گابون. در ميان اين کشورها اندونزی عضويت خود را در سازمان اوپک از ماه ژانويه ۲۰۰۹ ميلادی به تعليق درآورد - اکوادور نيز از دسامبر ۱۹۹۲ تا اکتبر ۲۰۰۷ به چنين کاری مبادرت ورزيد. گابون تنها از ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۴ عضو سازمان بود.

مقر سازمان اوپک در ۵ سال نخست فعاليت آن در شهر ژنو در سوئيس بود و سپس در اول سپتامبر سال ۱۹۶۵ به شهر وين در اتريش انتقال يافت.

XS
SM
MD
LG