لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۴

نماینده نیجریه دبیر کل جدید اوپک؛ اعضا برای سقف تولید نفت به توافق نرسیدند


محمد بارکيندو، از نیجریه در نشست روز پنجشنبه به عنوان رئیس جدید اوپک انتخاب شد.
محمد بارکيندو، از نیجریه در نشست روز پنجشنبه به عنوان رئیس جدید اوپک انتخاب شد.

نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک بدون توافق برای تعیین سقف تولید نفت به پایان یافت. کشورهای عضو اوپک تنها روز چهارشنبه بر روی دبیر کل جدید این سازمان توافق کردند.

روز پنجشنبه اعضای اوپک، محمد بارکیندو از نیجریه را به جای محمد سالم البدری دبیرکل سابق این سازمان برگزیدند. انتخاب

دبیرکل جدید اوپک درحالی است که در چند نشست گذشته، اعضای این سازمان بر سر انتخاب دبیرکل جدید نتوانسته بودند توافق کنند.

در حالیکه ایران و عربستان درباره خیلی از موضوعات اختلاف دارند، نماینده ایران از انتخاب آقای بارکیندود حمایت کرد.

برغم انتخاب دبیرکل جدید اوپک، این سازمان توافق جدیدی برای تعیین سقف تولید نداشت.

از پیش اعلام شده بود که اعضای اوپک شاید بر سر تعیین سقف تولید توافق کنند.

قیمت نفت که در سال گذشته سقوط شدیدی داشت، بعد از اندکی رشد به حدود ۴۵ دلار رسیده است.

پیش از این در نشست سال گذشته اوپک هم موضوع کاهش سقف تولید اوپک مطرح شد اما اجماع برای آن حاصل نشد.

به گزارش رویترز، عربستان روز پنجشنبه قول داد که نفت بیشتری راهی بازارهای جهانی نکند. همزمان با این گفته عربستان، اما ایران همچنان بر افزایش حق تولید تاکید دارد.

ایران بعد از رفع تحریم ها تلاش دارد به میزان قبل از تحریم ها، صادرات نفتی داشته باشد.

روز پنجشنبه، همچنین پیشنهادهای عربستان سعودی برای بازگرداندن تعیین سقف تولید که در اجلاس اوپک در ماه دسامبر کنار گذاشته شد، با مقاومت ایران روبرو شده است.

با این حال، به گزارش بلومبرگ، دو رقیب منطقه ای، در نشست روز پنجشنبه در وین لحن آشتی جویانه تری نسبت به گذشته برگزیدند، ریاض قول داد بازار را با نفت پرنکند و تهران گفت آماده است نقطه نظرهای عربستان را بشنود. این مانور دیپلماتیک کوششی برای پرکردن شکاف هایی که منجر شد بسیاری اوپک را یک سازمان مرده توصیف کنند، تلقی شده است.

خالد الفلیح، وزیر جدید نفت عربستان سعودی پیش از آن که با همتایان خود به گفت و گو بنشیند، گفت "ما در رویکرد خود بسیار آرام عمل خواهیم کرد و قصد نداریم بازار را به هیچ طریقی تکان دهیم. از روند قیمت ها در چند ماه گذشته راضی هستیم، و فکر می کنم تولید کم و بیش در سطح فعلی ادامه پیدا خواهد کرد."

بلومبرگ می گوید اختلافات بین عربستان سعودی و ایران منتفی شدن پیشنهاد برای متوقف شدن تولید در سطح فعلی را نشان می دهد. عربستان سعودی هر توافقی را به مشارکت ایران، که بر حق خود برای رساندن تولید نفت خام به سطوح پیش از تحریم ها اصرار داشته است، مشروط دانست. کویت نیز نیاز به تعیین هدفی برای تولید را زیر سئوال برد.

در جلسه روز پنجشنبه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی گفت "یک سهمیه عمومی برای اوپک بدون مشخص ساختن سهمیه هر کشور بی معنا می نماید. کنترل یا نظارت ممکن نیست، و معنایش این است که هر کشوری هر کاری می خواهد انجام دهد، و بگوید در داخل سهمیه قرار دارد."

در گزارش گفته می شود در حالی که عراق و امارات متحده عربی، متحد اصلی عربستان سعودی، گفتند با تعیین سقفی برای تولید موافق هستند، کویت شکاف هایی را که در داخل اوپک وجود دارد نشان داد.

کفیل وزیر نفت کویت گفت "ما تاکنون در باره سقف تولید حرفی نزده ایم. فکر نمی کنم نیازی به انحراف از یک استراتژی که خوب کار کرده است باشد. و تعیین سقف استراتژی نیست."

بلومبرگ می گوید توافق در این باره به تهران بستگی خواهد داشت که تاکنون هر محدودیتی بر تولید ایران را رد کرده است. عربستان سعودی و متحدانش در گذشته گفته اند لازم است ایران در هر معامله ای شرکت داشته باشد. جلسه ماه آوریل تولید کنندگان اوپک و کشورهای دیگر در قطر، به شکست منجر شد زیرا ایران حاضر نشد آن را امضا کند.

گزارش بلومبرگ یاد آور می شود که علیرغم موانع، تغییر لحن ریاض مهم است و ممکن است علاقه وزیر جدید نفت عربستان را به آغاز کار خود با یک جلسه موفقیت آمیز منعکس کند. تحلیلگران پیام آشتی جویانه عربستان را کوششی برای پایان دادن به دوره ای در اوپک که در آن برخی اعلام کردند عملا مرده است، می بینند.

XS
SM
MD
LG