گزارشی از ایرینا اسلاو برای «اویل دات کام» در روزنامه بیزنس اینسایدر
تنش میان ایران و عربستان سعودی موجب تردیدهایی نسبت به موفقیت توافق کاهش تولید نفت اوپک، که دو سال پیش با مشکلاتی به انجام رسید، شده است. جنگ نیابتی میان تهران و ریاض در یمن چشم انداز روشنی ندارد و ممکن است در دومین سال این توافق نفتی شاهد پایانش باشیم.
پیشاپیش گروهی تردید دارند آن توافق نفتی فراتر از ژوئن ۲۰۱۸ دوام بیاورد. بعضی از شرکا افزایش بیش از حد بهای نفت را به سود خود نمی بینند. روسیه که اقتصادش عمدتا صادرات محور است، می تواند از قیمت پایین نفت برای پایین نگاه داشتن ارزش روبل و حفظ تقاضا برای صادرات کالا استفاده کند.
ایران به نظر می رسد خواهان بهای نفت زیر بشکه ای هفتاد دلار است. زیرا به گفته ایران بهای نفت ۷۰ دلاری موجب تقویت تولید نفت شیل آمریکا می شود. تولید نفت آمریکا به شدت در حال رشد است و هفته گذشته به رکورد ۱۰ میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه در روز رسید.
خصومت های جدید میان ایران و عربستان می تواند آخرین ضربه به این توافق نفتی باشد.
یکپارچگی اعضای اوپک در این توافق با روسیه از ابتدا محل پرسش بود. این امر نه فقط به خاطر روابط پر مساله ایران و عربستان بلکه برای این بود که تمام اعضای اوپک خصوصا عراق با کاهش تولید خیلی موافق نبودند.
اگر به خاطر کاهش بیش از وعده عربستان سعودی و نزول سریع تولید ونزوئلا نبود، اوپک به هدف تعیین شده در کاهش تولید نفت نمی رسید.