یک کتاب از مصر که در زمان ظهور مسیحیت نوشته شده و به عنوان یکی از قدیمیترین متون مسیحیت شناخته میشود، قرار است در ماه ژوئن در لندن به حراج گذاشته شود؛ انتظار میرود این کتاب که یکی از قدیمیترین کتابهای موجود در جهان است، بیش از دو و نیم میلیون دلار فروخته شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حراجخانه کریستی میگوید ارزش فروش این نسخه خطی باستانی که در حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ بعد از میلاد به زبان قبطی روی پاپیروس نوشته شده و در یکی از اولین صومعههای مسیحی تولید شده است، دو میلیون و ۶۰۰ تا سه میلیون و ۸۰۰ هزار دلار برآورد میشود.
یوجینیو دونادونی، یکی از متخصصان ارشد حراجخانه کریستی، میگوید: «در آن دوره انتقالی، طومار پاپیروس شروع به تبدیل شدن به شکل نسخه خطی میکند و بنابراین کتابهایی که امروزه میشناسیم و آنچه در این کتاب داریم، قدیمیترین متون شناختهشده دو کتاب مقدس است.»
این کارشناس ارشد دستنوشتههای قرون وسطایی و دوره رنسانس، عامل عمدهای که باعث حفظ این ورقههای قدیمی شده است را آب و هوای خشک مصر میداند و میگوید که تنها تعداد انگشت شماری کتاب در جهان از قرن سوم و چهارم میلادی تا به امروز باقی مانده است.
این کتاب شامل ۵۲ برگ یا ۱۰۴ صفحه میشود، و توسط یک کاتب در مدت ۴۰ سال در صومعهای در مصر علیا نوشته شده و شامل اولین رساله پطرس و کتاب یونس است.
این کتاب که در دهه ۱۹۵۰ در مصر کشف و توسط دانشگاه میسیسیپی خریداری شد، تا سال ۱۹۸۱ در آنجا نگهداری میشد. سپس دکتر مارتین شوین، مجموعهدار نروژی نسخههای خطی، آن را در سال ۱۹۸۸ خریداری کرد و اکنون همراه با برخی آثار برجسته دیگر از مجموعه خود، به حراج میگذارد.
این نسخه خطی نفیس از سهشنبه دوم آوریل به مدت یک هفته در حراجخانه کریستی در نیویورک در برابر دید عموم قرار میگیرد و سپس در یازدهم ژوئن در لندن به حراج گذاشته خواهد شد.