لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۴

از ربوده شدن پنج مرزبان ایرانی یک ماه گذشت


«جیش العدل» تهدید به قتل یکی از این پنج مرزبان ایرانی کرده بود.
«جیش العدل» تهدید به قتل یکی از این پنج مرزبان ایرانی کرده بود.
یک ماه پس از ربوده شدن پنج دیدبان مرزی ایران، از سرنوشت آنان هنوز هیچ خبری در دست نیست. این پنج سرباز وظیفه جوان شامگاه هفدهم بهمن ماه گذشته در منطقه «جکیگور» در شرق ایران و در مرز مشترک آن با پاکستان ربوده شدند.

گروهی با نام «جیش العدل» مسوولیت ربودن این پنج دیدبان مرزی را بر عهده گرفته است.

روز دهم اسفندماه جاری، رسانه های گروهی در ایران، در یک آشفتگی کم سابقه اطلاعرسانی، از قول شماری از بلندپایگان جمهوری اسلامی، از جمله پاسدار مسعود جزایر ی، معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح با قاطعیت گزارش دادند که این پنج تن آزاد شده اند.

بگزارش ایسنا، مسعود جزایری، "معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، که در قم بسر می برد، با بیان این که این قضیه [ربوده شدن پنج مرزبان ایرانی] مشکلات فراوانی را به وجود آورده بود، گفت: مذاکراتی با دولت پاکستان صورت گرفت و در نهایت به آزادی گروگان‌ها انجامید."

پاسدار جزایری آزادی این مرزبانان را نتیجه تلاش نهادهای جمهوری اسلامی دانست، و یادآور شد: "مجموعه دستگاه های امنیتی و انتظامی کشور تلاش کردند تا این قضیه را فیصله دهند."

انتشار این خبر موجی از شادی در ایران پدید آورد که اندکی بعد، با اثبات بی پایه بودن آن، ناگهان فرونشست، و بار دیگر بیم و نگرانی جانشین آن شد. رسانه های گروهی جمهوری اسلامی، در پی تکذیب خبر آزادی مرزبانان ایرانی، درباره علت بروز این آشفتگی خبری و اطلاعرسانی و مسوولان بروز آن، کوچکترین گزارشی مخابره نکردند.

از سوی دیگر، «جیش العدل» تهدید کرده بود که اگر جمهوری اسلامی به خواست این گروه تن در ندهد، دست کم یکی از گروگان های خود را خواهد کشت. «جیش العدل» بر این تهدید، بی اشاره به چند و چون آن، در ویدیویی، از زبان یکی از این اسیران، تاکید کرد. اما این تهدید عملی نشد.

علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان از دلیل سر باز زدن «جبش العدل» از اجرای این تهدید مرگبار، برای نخستین بار پرده بر می دارد، و می گوید:

" یکی از افراد آنها [جیش العدل] که در یکی از زندان‌های کشورمان تحت درمان بود، در حالت مریض‌احوالی فوت کرد، نه این که اعدام شده باشد. آن‌ها فکر کردند که این فرد اعدام شده و نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و ما نیز تدبیر کردیم و دیدیم بهترین منبع برای این که آن‌ها به اصالت خبر دسترسی پیدا کنند، خانواده متوفی است و از طریق آن‌ها می‌توانند کسب خبر کنند که آیا آن فرد اعدام شده یا این که در اثر بیماری فوت کرده است. هم‌اکنون نیز قطعاً آن‌ها به شکلی به این نتیجه رسیده‌اند که تصورشان اشتباه بوده است."

این گفته ها نشان می دهد که جمهوری اسلامی مدتهاست که «جیش العدل» را شناسایی کرده و با آن آشنا و بنوعی در ارتباط است. پیشتر، در رسانه های جمهوری اسلامی از این گروه معمولاً بعنوان «گروهکی ناشناخته» یاد می شد.

بگفته آقای اوسط هاشمی، این پنج مرزبان جوان در نزدیکترین منطقه به مرز ایران، در استان بلوچستان پاکستان نگاهداری می شوند، و ماموران جمهوری اسلامی از محل «تقریبی» اسارت آن ها نیز خبر دارند. با این حال، آقای اوسط هاشمی روشن نکرده که چرا برای ازاد سازی این پنج تن تا کنون اقدامی نشده است.


عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی تهدید کرده بود که برای آزادسازی مرزبانان ربوده شده ایرانی، نیروهای جمهوری اسلامی وارد خاک پاکستان خواهند شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی تهدید کرده بود که برای آزادسازی مرزبانان ربوده شده ایرانی، نیروهای جمهوری اسلامی وارد خاک پاکستان خواهند شد.

پیشتر، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی گفته بود که برای نجات دادن این پنج سرباز جوان ایرانی، از افغانستان و پاکستان می خواهد که به نیروهای جمهوری اسلامی اجازه دهند که تا عمق خاک این دو کشور پیشروی کنند، و اگر چنین اجازه ای داده نشود، و پاکستان موفق به آزاد ساختن اسیران ایرانی نشود، تهران نیروهایش را سرانجام به درون منطقه خواهد فرستاد.

این گفته های وزیر کشور جمهوری اسلامی با واکنش تند مسوولان دولتی پاکستان روبرو شد، و به روابط نه چندان گرم اسلام آباد – تهران آسیب زد.

گذشتن یک ماه از روز ربوده شدن این پنج مرزبان جوان ایرانی، با هیچ گونه بازتاب چشمگیری در رسانه های جمهوری اسلامی همراه نبود.
XS
SM
MD
LG