لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۹

نقش میانجیگیری عمان در مناقشات منطقه ای افزایش یافته است


وزیر امور خارجه عمان در دیدار با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
وزیر امور خارجه عمان در دیدار با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

در پی توافق اتمی قدرت های جهانی و ایران، و برگزاری یک کنفرانس بین المللی در وین برای پیدا کردن راه حلی که بتواند به جنگ مرگبار و ویرانگر سوریه پایان دهد، رفت و آمدهای سیاسی در خلیج فارس و در مجموع در منطقه خاورمیانه بیشتر شده است. عمان یکی از مراکز این رفت و آمدهای جدید سیاسی است.

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی و یوسف بن علوی همتای عمانی اش در خصوص بحران سوریه گفتگو کردند.

عمان سابقه میانجی گری در بحران ها و مسائل منطقه ای به ویژه در مذاکرات هسته ای با ایران ایفا کرده است.

ریاض با کمک های تسلیحاتی به مخالفان بشار اسد نقش اصلی در بحران سوریه داشته است. عمان از سوی دیگر، بر خلاف دیگر کشورهای عرب روابط حسنه با ایران دارد و تنها کشور عرب است که رابطه اش را با دمشق حفظ کرده است.

وزیر خارجه عمان در ملاقات با الجبیر گفت مسقط، دیپلماسی آرام و آشتی جویانه بین همه طرفین را برای دست یابی به راه حل های با دوام دنبال می کند.

علوی همچنین گفت دو کشور عربستان سعودی و عمان منافع مشترک در مناقشات منطقه ای دارند و توافق کرده اند با چشم انداز به آینده، تصورات گذشته را نسبت به مسائل نگران کننده منطقه ای کنار بگذارند.

در همین حال، رویترز به نقل از منایع نزدیک به دولت سوریه گفت، تهاجم ارتش آن کشور که زیر پوشش حملات هوایی روسیه صورت می گیرد، به علت افزایش کمک تسلیحاتی ریاض به مخالفان، نتایج پیش بینی شده را به همراه نداشته است.

در تصاویر ویدیویی منتشر شده در شبکه آنلاین مخالفان مسلح در جنگ با ارتش سوریه دیده می شوند. به گزارش های خبری ، مخالفان مسلح ۱۸ موضع نظامی ارتش سوریه در مناطق مرکزی و شمالی را تصرف کرده اند.

همچنین گزارش شده است مخالفان روستای عطشان و شهر مورک در استان حماه را از نیروهای وفادار به اسد پس گرفتند و تلفات انسانی و خسارات نظامی به ارتش سوریه وارد کردند.

به گفته فعالان ، مخالفان همچنین چند بلندی در نزدیکی شهر حلب را تصرف کرده اند. حلب در جنگ بیش از چهار سال گذشته بین نیروهای مخالف بشار اسد که بیشتر این شهر را کنترل می کنند و نیروهای وفادار به اسد که بخش مرکزی و غربی این شهر را در کنترل دارند ، تقسیم شده است.

به گزارش اسوشیتدپرس مخالفان اسد می گویند این پیشروی ها به علت پشتیبانی متحدان صورت گرفته است. بنا به این گزارش، آن ها با دسترسی به تعداد بیشتری از موشک های ضد تانک آمریکایی توانسته اند از پیشروی نیروهای اسد جلوگیری کنند.

به رغم بیش از یک هزار حمله هوایی روسیه که حدود ۲۰۰۰ موضع مخالفان را هدف قرار داده است، نیروهای دولتی موفق به پیشروی در این مناطق نشده اند. با این حال ، به گزارش خبرگزار فارس در ایران ارتش سوریه در ۲۴ ساعت گذشته ، به همراه نیروهای حزب الله لبنان ، بیش از دو سوم روستاهای جنوب شرقی شهر حلب را پس گرفتند.

این در حالی است که به گفته سازمان منع سلاح های شیمیایی شواهد مستحکمی وجود دارد که از گاز خردل در حملات ماه اوت در شمال سوریه استفاده شده است. این سازمان در گزارش خود اشاره نکرده است که چه کسانی از گاز خردل استفاده کرده اند اما ، فعالان و مخالفان دولت اسد و داعش را مقصر می دانند. آمریکا در گذشته گفته است داعش مظنون به استفاده از سلاح های شیمیایی است.

XS
SM
MD
LG