باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، در يک کنفرانس خبری در حاشيه اجلاس سازمان همکاريهای اقتصادی کشورهای جنوب شرقی آسيا و حوزه اقيانوس آرام، موسوم به آَپک، هشدار داد که هيچ کشوری نبايد برای رشد اقتصادی خود بر روی صادرات به آمريکا تکيه کند. پرزيدنت اوباما همچنين تأکيد کرد که رشد اقتصادی کشورها نبايد در ازای کسادی اقتصادی کشورهای ديگر صورت گيرد.
رئيس جمهوری آمريکا با اشاره ای آشکار به ژاپن و چين، تصريح کرد کشورهائی که از مازاد تجارت خارجی هنگفتی برخوردارند بايد در مسير افزايش مصرف داخلی خود گام بردارند. پرزيدنت اوباما هدف سفر آسيائی خود را ايجاد کار در آمريکا عنوان کرد و گفت که تلاش خواهد کرد تا از طريق افزايش ارزش حجم صادرات و تقويت بازار مشاغل آمريکا به اقتصاد جهانی کمک کند. او خواستار گسترش روابط تجاری با کشورهای آسيائی شد و گفت که ۶۰ درصد صادرات آمريکا به کشورهای آسيائی است.
و اين در حاليست که آپک در يوکوهامای ژاپن با صدور قطعنامه ای به اجلاس سالانه دو روزه پايان داد. سران ۲۱ کشور عضو آپک، که نيمی از توليدات و کارهای خدماتی جهان را بخود اختصاص داده اند، موافقت کردند در بين کشورهای عضو تجارت و سرمايه گذاری آزاد ايجاد، و از توازن و ثبات رشد اقتصادی کشورهای منطقه پشتيبانی کنند.
برخی از تحليل گران اجلاس گروه بيست را يک شکست ديپلماتيک و اجلاس آپک را يک موفقيت برای کشورهای عضو، به ويژه آمريکا، عنوان کرده اند. در پی اجلاس گروه بيست، تحليل گران پيش بينی کرده اند که بر موانع تجاری و مناقشات ارزی جهان افزوده خواهد شد.
در تحولی ديگر، برآوردهای رسمی نشان می دهد که رشد اقتصادی کشورهای عمده اروپائی کاسته شده است. رشد اقتصادی آلمان و فرانسه در سه ماه سوم سال ميلادی جاری کمتر از سه ماهه دوم بوده است، و از رشد اقتصادی ۱۶ کشور حوزه يوروی اتحاديه اروپا نيز يک دهم کاسته شده است.
و سرانجام در خبری ديگر، اَمارات متحده عربی اعلام کرده است که يک ناحيه صنعتی بنام «منطقه صنعتی خليفه» بين دوبی و ابوظبی ايجاد خواهد کرد و به شرکت های خارجی اجازه خواهد داد تا صد درصد مالکيت آنرا داشته باشند.
اين پروژه بخشی از تلاش های اَمارات در غير نفتی کردن اقتصاد آن کشور است.