پرزيددنت اوباما در تماس با سياستمداران دو حزب جمهوريخواه و دموکرات آمريکا در تلاش است که پيمان استارت نو ميان روسيه و آمريکا را هرچه زودتر به تصويب کنگره آمريکا برساند.
روز چهارشنبه سه تن از سياستمداران برجسته آمريکا در ساختمان کنگره اين کشور دربارۀ اهميت تأييد پيمان استارت نو ميان روسيه و آمريکا سخن گفتند که به اعتقاد آنان اهداف امنيت ملّی ايالات متحده را به پيش خواهد برد. اين جلسه در حالی برگزار شد که روز سه شنبه جان کايل، يکی از سناتورهای منتقد به اين پيمان، اعلام کرد که با رأی گيری برای تأييد اين پيمان در دورۀ انتقالی کنگره مخالف است.
حاميان تأييد پيمان کنترل تسليحاتی استارت نو می گويند اين پيمان ضمن کاستن از تعداد موجود سلاح هسته ای، قدرت بازدارنده امن و موثری را برای کشور حفظ کرده و امکان نظارت مستقيم بر زرادخانۀ هسته ای روسيه را فراهم می کند. طرفداران پيمان استارت نو بر اين اعتقادند که وجود چنين پيمانی روابط و همکاری های ثابت و قابل پيش بينی ميان دو قدرت برتر هسته ای جهان بوجود می آورد.
امّا بعضی از منتقدان به پيمان استارت نو می گويند بمورد اجرا گذاشتن پيمان با وضعيت کنونی آن، آمريکا را در موضع ضعيف تری نسبت به روسيه قرار می دهد. جان کايل، سناتور جمهوريخواه از ايالت آريزونا، بر اين امر اصرار دارد که پيش از تأئيد پيمان استارت نو تدابير بيشتری در مورد مدرنيزه کردن زرادخانه هسته ای آمريکا، اتخاذ شود. سناتور کايل با صدور بيانيه ای در روز سه شنبه اعلام کرد با توجه به کارهای نيمه تمام کنگره بنظر او پيمان استارت نو نبايد در دوره انتقالی کنگره در سنا به رأی گذاشته شود.
کاخ سفيد در روزهای گذشته تلاش کرد تا با افزودن چهار ميليارد دلار به ۸۰ ميليارد دلاری که از قبل برای مدرنيزه کردن تأسيسات هسته ای کشور در نظر گرفته شده بود نظر مساعد اين سناتور جمهوريخواه را برای تأييد پيمان کنترل تسليحاتی در سنای آمريکا جلب کند. گفته می شود سناتور کايل در روزهای آينده ديداری با جو بايدن، معاون رييس جمهوری آمريکا، برای بحث در اين زمينه داشته باشد.
سناتور جان کری رييس کميته روابط خارجی سنای آمريکا که روز سه شنبه با سناتور کايل صحبت کرده می گويد به باور او دريچه تأييد پيمان استارت نو در دورۀ انتقالی کنگره بسته نشده و او به تلاش برای جلب حمايت همکاران خود برای تأييد اين پيمان ادامه می دهد. سناتور کری يکی از حاميان مهّم پيمان کنترل تسليحاتی ميان روسيه و آمريکاست که در ماه آوريل سال جاری در پراگ ميان روسای جمهوری دو کشور به امضاء رسيده و برای جامۀ عمل پوشيدن نياز به تأييد سنای آمريکا و دومای روسيه دارد.