لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۶

باراک اوباما خواستار تصویب فوری لايحه اصلاحات مالی در کنگره آمریکا شد


پرزيدنت باراک اوباما از کنگره آمريکا مصراً خواسته است که لايحۀ اصلاحات مالی کشور را هرچه زودتر تصويب کند. رييس جمهوری آمريکا لايحه اصلاح سيستم مالی را توانمندترين اقدام دولت در حراست و دفاع از منافع شهروندان در برابر مؤسسات مالی در تاريخ آمريکا خوانده است.

پرزيدنت اوباما گفت لايحۀ اصلاحات سيستم مالی شفاف سازی و نظارت بر کار مؤسسات مالی و بانکهای کوچک و يا بزرگ را تضمين کرده و از اعطای وام به افراد کم اعتبار و همچنين غارت از سوی برخی از مؤسسات مالی و بانکها جلوگيری خواهد کرد. رييس جمهوری آمريکا تصريح کرد که اين لايحه همچنين از اقدامات پرخطر بانکها، و در نتيجه، ورشکستگی آنها جلوگيری خواهد کرد، تا آنها نتوانند بار ديگر سيستم مالی و اقتصادی آمريکا را تهديد کنند. از سال ميلادی گذشته تا بحال بيش از ۲۰۰ بانک در ايالات متحده اعلام ورشکستگی کرده اند.

در اينحال آخرين گزارشهای اقتصادی آمريکا حکايت از بازسازی اقتصاد کشور دارد. وزارت بازرگانی ميگويد بر ميزان مصرف مردم در ماه آوريل افزوده شده است. وزارت کار آمريکا ميگويد اقتصاد آمريکا صدها هزار شغل در ماه های اخير ايجاد کرده است. دانشگاه ميشيگان ميگويد که بر ميزان اعتماد مردم و صاحبان مشاغل به اقتصاد آمريکا افزوده شده است. ولی مقامات دادگاه فدرال ميگويند که تعداد کسانيکه ظرف دوازده ماه گذشته اعلام ورشکستگی کرده اند نسبت به سال پيش ۲۷ درصد افزايش يافته است.

در اروپا قرار است وزيران دارايی اتحاديه اروپا روز سه شنبه هجدهم ماه مه ميلادی در بروکسل تشکيل جلسه دهند. گفته ميشود که اين مذاکرات در پشت دربهای بسته و بطور محرمانه صورت خواهد گرفت. در صدر برنامه های اجلاس، گرفتن رأی از اعضا، پيرامون اِعمال مقررات جديدی برای موسسات مالی خصوصی موسوم به «هج فاند» است که عضويت آن منحصر به افراد و شرکت های بزرگ سرمايه گذاری است. انتظار ميرود که وزيران دارائی اتحاديه اروپا اين پيشنهاد را که آمريکا و بريتانيا شديداً مخالف آن هستند، به تصويب برسانند.

مراکز هشتاد درصد شرکت های بزرگ سرمايه گذاری اختصاصی اروپا، و ۲۵ درصد از شرکت های هج فاند جهان در لندن مستقر هستند. مديران اين شرکت ها ميگويند که تصويب اين پيشنهاد، جلب سرمايه های خارجی به لندن را غير ممکن خواهد ساخت و لندن ديگر مرکز امور مالی جهان نخواهد بود.

و آمريکا ضمن مخالفت آشکار با اين طرح آنرا حمايـت گرايی نسبت به اقتصاد داخلی و يا پروتکشنيسم خوانده است.

و اين در حاليست که بحران مالی يونان به کشورهای جنوب شرقی اروپا، اسپانيا، و پرتغال نيز سرايت کرده است، و به اعتقاد برخی از کارشناسان موجوديت اتحاديه اروپا را به مخاطره انداخته است.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان ميگويد که بستۀ کمک يک تريليون دلاری اروپا تنها برای اتحاديه اروپا زمان و يا فرصتی را فراهم کرده است تا بتواند با مشکلات مالی و اقتصادیِ حياتی خود، از جمله شکاف بين اقتصادهای قوی و ضعيف کشورهای اروپائی، مقابله کند.

و اما در بازارهای مالی عليرغم اُفت قيمت شاخص های عمده سهام در روز جمعه گذشته، بازارهای بورس آمريکا و اروپا هفته پر رونقی را پشت سر گذاشتند که عمدتاً ناشی از بستۀ کمک يک تريليون دلار اتحاديه اروپا بود.

XS
SM
MD
LG