لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۲

گزارش: پرزيدنت اوباما در نشست آپک بر تجارت آزاد و همکاری نزديک با آسيا تأکيد می کند


گزارش: پرزيدنت اوباما در نشست آپک بر تجارت آزاد و همکاری نزديک با آسيا تأکيد می کند
گزارش: پرزيدنت اوباما در نشست آپک بر تجارت آزاد و همکاری نزديک با آسيا تأکيد می کند

پرزيدنت اوباما روز جمعه باتفاق رهبران چند کشور ديگر برای شرکت در کنفرانس سران سازمان همکاريهای اقتصادی حوزه اقيانوس آرام—آپک -- وارد ژاپن شد.

اين گرد همايی امروز، شنبه، به مدت دو روز در شهر يوکوهاما کار خود را آغاز کرد.

رييس جمهوری امريکا، رييس جمهوری چين، رييس جمهوری روسيه، سلطان برونوی و نخست وزير استراليا از جمله شرکت کنندگان در اين گردهمايی هستند.

اين کنفرانس در حالی برگزار می شود که ژاپن با چند کشور شرکت کننده در اين کنفرانس، اختلاف نظر دارد.

روسيه و ژاپن، پس از مدتی اختلاف نظر در زمينه همکاريهای اقتصادی پيش از تشکيل اين کنفرانس، به تفاهم نزديک شدند.

روابط ژاپن با چين نيز، در پی برخوردی که دو کشور بر سر بازداشت ناخدای کشتی ماهی گيری از سوی ژاپن رخ داد، به پايين ترين حد خود نزول کرده است.

اما نتايج بدست آمده از نشست کشورهای گروه ۲۰ در سئول همچنان مورد بحث محافل اقتصادی و سياسی جهان است.

پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، می گويد اقتصاد جهان به مسير بهبودی بازگشته است؛ اما آمريکا و شرکای اين کشور در گروه ۲۰ بايد برای حل اختلافات مربوط به داد وستد و مسائل ارزی، بيشتر تلاش کنند.

پرزيدنت اوباما اين سخنان را در پايان نشست دو روزه سران کشورهای عضو گروه۲۰ در سئول اظهار کرد.

در بيانيه ای که روز جمعه از سوی گروه انتشار يافت آمده است که شرکت کنندگان در گردهمايی توافق کردند از کاهش ارزش رقابتی ارزهای خود، خودداری کنند، و در راستای نظام تعيين نرخ ارز بوسيله بازار گام بردارند.

اما اين بيانيه از کشورها نخواسته است از تعيين ارزش پول کمتر از ارزش واقعی آن، خودداری کنند.

پرزيدنت اوباما به خبرنگاران گفت چين کماکان پول خود را ارزانتر از ارزش واقعی آن تعيين خواهد کرد، و اين امر موجب آزردگی آمريکا و شرکای تجاری آن ميشود. رييس جمهوری آمريکا تأکيد کرد لازم است چين به تدريج اقداماتی بعمل آورد که، مانند کشورهای ديگر، نرخ ارز آن کشور بوسيله بازار تعيين و تنظيم شود.

پرزيدنت اوباما در پايان اجلاس بيست اقتصاد قدرتمند جهان، موسوم به گروه بيست، بر لزوم رشد متعادل اقتصادی تاکيد کرد و اضافه کرد که رهبران کشورهای عضو گروه بيست توافق کرده اند تا مسير دستيابی به اقتصاد جهانی متوازن و پايدار را ادامه دهند. رييس جمهوری آمريکا اين سخنان را هنگام حضور در گردهمايی سران گروه بيست در سئول پايتخت کره جنوبی بيان کرد.

رييس جمهوری ايالات متحده در کنفرانس خبری روز جمعه در سئول گفت: «واقعيت اين است که بيست کشور حاضر در اين گردهمآيی بر اصولی توافق کردند که از طرف آمريکا پيشنهاد شده بود. دستيابی به اقتصاد جهانی متوازن و پايدار در درجه اول به سرمايه گذاری در امور زيربنا ها و تعليم و تربيت در اقتصاد داخلی و کاهش کسر بودجه نياز دارد. بعلاوه، ضرورت متوسل نشدن کشورهای با اضافه موازنه تجاری به روش های ناسالم در صادرات غير قابل انکار است. دوم، نرخ برابری ارزها بايد نمايانگر واقعيت های اقتصادی باشد، من اين موضوع را روز گذشته با رهبر چين مطرح کردم و آمريکا روند کاهش نرخ برابری ارزش واحد پول آن کشور را با دقت، زير نظر دارد. سوم، برای به اجرا درآوردن اصلاحات در سيستم مالی بين المللی، تصميمات جديدی گرفته شد. چهارم، همه توافق داشتند که پيشرفت اقتصادی قابل داوم بهترين راه مبارزه با فقر است. پنجم، رهبران کشورهای گروه بيست در مورد يک رشته اقدامات برای مقابله با پديده فساد به توافق رسيدند. و نهايتاً همه يکبار ديگر تاکيد کردند که مخرب ترين روش در مقابله با بحران در اقتصاد بين الملل، حمايت از صنايع و بازرگانی داخلی ست.»

در مورد مسأله نرخ برابری واحد واحد پول چين پرزيدنت اوبما گفت: «نرخ برابری مصنوعی يوان يا همان واحد پول چين، و دخالت پکن برای پائين نگهداشتن ارزش آن، باعث رنجش آمريکا و بسياری از طرف های بارزگانی چين شده است.»

پرزيدنت اوباما گفت کشورها با کسری بودجه بالا بايد برای از ميان بردن اين مشکل تلاش کنند اين کاری است که اکنون ايالات متحده انجام می دهد. رييس جمهوری آمريکا گفت آمريکا تا سال ۲۰۱۳، کسری بودجه را ۵۰ درصد کاهش خواهد داد.

پرزيدنت اوباما تاکيد کرد کشورهايی که مازاد درآمد دارند بايد از صادرات بکاهند و به نيازهای داخلی کشور خود بيشتر بپردازند.

به عقيده برخی ناظران مهمترين نکته منفی در سفر رياست جمهوری آمريکا به کره جنوبی، عدم موفقيت در عقد قرارداد تجارت آزاد ميان دو کشور بود.

اما روزنامه اشپيگل چاپ آلمان در شماره روز جمعه اينترنتی خود در باره نشست دو روزه کشورهای گروه بيست می نويسد که يکپارچگی کشورهای گروه بيست در حال فروپاشی است. روزنامه اشپيگل چنين رويدادی را نتيجه تنش بين ايالات متحده آمريکا، چين و آلمان ميداند و می گويد مفسران آلمانی بر اين نظر هستند که برلن بايد درسی از اين مسئله بيآموزد.

XS
SM
MD
LG