لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۴

پرزيدنت اوباما و محمود عباس در مورد مسألۀ مسدود بودن مرزهای غزه تبادل نظر کردند


محمود عباس رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی ها يک روز پس از ديدار با پرزيدنت اوباما از دولت اسراييل به خاطر نحوۀ برخورد با کشتی های حامل کمکهای انسانی برای مردم غزه، انتقاد به عمل آورد.

آقای عباس در خلال اين گفتگوها در واشنگتن دی سی واکنش کوماندوهای اسراييلی برای ورود به کشتيهای حامل اين کمکها را در آبهای بين المللی اقدامی غيرقانونی و غيرقابل قبول خواند و گفت سرنشينان کشتی تعدادی افراد بی گناه بودند. در گزارشهای تصويری مربوط به اين واقعه که در جريان آن ۹ نفر جان خود را از دست دادند هنگام ورود سربازان اسراييلی، در دست برخی از سرنشينان کشتی، چاقو و ميله های آهنی ديده می شود.

آقای عباس گفت از پرزيدنت اوباما خواسته است در قبال دولت اسراييل مواضع محکم تری اتخاذ کند.

رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی ها در اين باره گفت «خواست اصلی ما اين است که مسألۀ مسدود بودن مرزهای غزه چگونه پايان گيرد. در حال حاضر تمام دنيا با ما هستند. کسانی از بيش از ۳۲ کشور جهان در ارسال کمکهای امدادی برای مردم غزه شرکت داشتند. تعداد زيادی از کشورهای جهان در واکنش به واقعه، با ما ابراز همدردی کرده اند. اقدامی که از لحاظ بين المللی غيرقانونی و غيرقابل قبول است مضافاً اينکه اين حمله عليه گروهی افراد بی گناه، صورت گرفته است.»

آقای عباس گفت «اين واقعه تلاشهای مربوط به برقراری صلح در خاورميانه و به ويژه راه حلِ ايجاد دو کشور را به زير سئوال برده است.»

در همين حال سلام فياض نخست وزير تشکيلات خودگردان فلسطينی ها نيز روز پنجشنبه در مصاحبه ای با خبرگزاری رويترز طبق موافقتنامه سال ۲۰۰۵ خواستار بازگشايی مرزهای نوار غزه شد. به موجب اين موافقتنامه مسئوليت کنترل مرزهای غزه مجدداً بر عهده حماس خواهد بود.

آقای فياض معتقد است بازگشايی مرزهای غزه به اتحاد و يکپارچگی کرانه باختری رود اردن و نوار غزه کمک می کند. اين دو منطقه از سال ۲۰۰۷ تا کنون بطور جداگانه توسط دو جناح عمده فلسطينی ها، اداره می شوند.

از هفته پيش يعنی از زمان حمله اسراييل به کاروان کشتيهای حامل کمکهای انسانی برای مردم غزه، سطح فشارهای بين المللی بر دولت اسراييل برای ايجاد تسهيلات بيشتر در امر کمک رسانی برای ساکنان غزه به مراتب شدت گرفته است.

XS
SM
MD
LG