باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا روز سه شنبه برای ارائه آخرين گزارش سالانه اش به کنگره آمريکا می رود. مشاوران ارشد باراک اوباما می گویند او در گزارش "وضعیت کشور" تصویری خوشبینانه از آینده آمریکا ترسیم خواهد کرد.
نظرات موافقان و منتقدان اوباما
گفته می شود سخنرانی آقای اوباما یادآور سخنرانی تاریخ ساز او در تبلیغات ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۰۸ خواهد بود که با شعار امید و تغییر، نخستین رئیس جمهوری سیاهپوست در آمریکا شد.
دولت اوباما به استناد ارقام و آمار می گوید که او توانسته است به بخش زيادی از وعده هايش به طبقه متوسط و کم در آمد آمريکا جامعه عمل بپوشاند و این اقشار را از خدمات بیمه سلامت بهره مند کند.
اما جمهوریخواهان چنین نظری ندارند و می گویند سیاست های اقتصادی باراک اوباما در بهترین حالت بی تاثیر بوده و بهمین صورت نیز پیش خواهد رفت. آنها همچنین منتقد شدید او در اصلاح نظام خدمات سلامت و قانون موسوم به "اوباما کِر" هستند و می گویند نظام جدید بیمه با آنچه رئیس جمهوری وعده می داد سازگار نیست.
یکی دیگر از موفقیت های باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری اش، توافق جامع اتمی با ایران بود که توانست از سد کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان نیز عبور کند.
سال آخر ریاست جمهوری
به گفته مشاوران کاخ سفید باراک اوباما بر خلاف آن چه برخی او را رئیس جمهوری از کار افتاده ای توصیف می کنند که در دوره باقیمانده کوتاه ریاست جمهوری اش قادر به عمل نخواهد بود، در موقعیتی است که بر پایه اولویت ها تصمیم گیری و اقدام خواهد کرد.
آقای اوباما می گويد سال آخر خدمت خود در کاخ سفيد را وقف انجام وعده های ناتمامش خواهد کرد.
گفته می شود در سخنرانی "وضعیت کشور" آقای اوباما یک صندلی را به یاد قربانیان خشونت های ناشی از تیراندازی ها در آمریکا خالی خواهد گذاشت. او اخیرا با صدور یک فرمان اجرایی، محدودیت هایی را برای خرید و فروش اسلحه در نظر گرفت که انتقاد جمهوریخواهان را در پی داشت.
رئیس جمهوری آمریکا در یک سال باقیمانده از دوره ریاست جمهوری اش هنوز باید با مشکلات و بحران های زیادی، از جمله سر و سامان دادن به جنگ داخلی سوریه دست و پنجه نرم کند.
میزان محبوبیت
در همین حال بر مبنای آخیرن نظر سنجی گالوپ، ۴۹ درصد آمریکایی ها از عملکرد باراک اوباما در آستانه آخرین سال حضورش در کاخ سفید راضی هستند و ۴۷ درصد نیز ناراضی اند که پایین ترین میزان در یک سال اخیر است.
بر اساس نظرسنجی دیگری که شبکه خبری ان بی سی و وال استریت ژورنال انجام داده اند، مهمترین دلیل این امر، عدم رضایت از نحوه مقابله دولت دموکرات با تروریسم بین المللی است و جمهوریخواهان نیز بلندگوی ابراز این نارضایتی شده اند.