لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۳۲

در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۸ ژوئیه)


در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۸ ژوئیه)
در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۸ ژوئیه)

منع آزمایش های اتمی، ادامه کار مرکز بین المللی منع گسترش و تولید سلاح های اتمی در مسکو و حذف بودجه یک میلیارد دلاری برای سازمان هسته ای آمریکا، چارچوب سلاح های هسته ای و مسائل مرتبط به آن را در واشنگتن تشکیل می دهد.

این در حالی است که پرزیدنت اوباما خود را آماده فشار بیشتر برای تصویب پیمان منع آزمایش اتمی می کند، پیمانی که هنوز تکنولوژی پایه ای آن مورد بحث و گفتگوست.

پرزیدنت اوباما از نخستین روزهای کار خود در کاخ سفید به روشنی گفت قصد دارد در مجموعه تلاش های دولت خود برای برنامه جهانی منع گسترش وتولید سلاح های اتمی این پیمان را به تصویب سنا برساند.

مقامات دولت اوباما خطوط اصلی تنظیم یک استراتژی را برای اطمینان از تصویب این پیمان آماده کرده اند اما بنظر می رسد که هنوز باید در انتظار نتیجه آن بود.

« پیمان جامع منع آزمایش اتمی»* پس از ۲ سال مذاکره در سال ۱۹۹۶ در ژنو سرانجام شکل رسمی بخود گرفت. در حال حاضر ۱۸۲ کشور این پیمان را امضاء کرده اند و هر یک از امضاء کنندگان متعد است که هیچ گونه آزمایش هسته ای انجام ندهد.

اکنون ۱۲ سال از آخرین باری که سنای آمریکا « پیمان جامع منع آزمایش اتمی» را مورد بررسی قرار داد می گذرد، پیمانی که حامیانش می گویند وقت کافی برای پاسخ گوئی به نگرانی های قبلی برداشته است. نگرانی هائی که در چارچوب تکنولوژی آن دور می زده است.

طرفداران ورود آمریکا به این پیمان می گویند اکنون زمان مناسبی است که قانون گزاران آمریکائی این پیمان را تصویب کنند چرا که علاوه بر جهانی شدن آن این فرصت داده می شود تا گام دیگری بسوی جلوگیری از گسترش سلاح های اتمی برداشته شود.

پرزیدنت جان اف، کندی در ۷ اکتبر سال ۱۹۶۳ میلادی پیمان مشابه ای را که در باره محدود کردن آزمایش های اتمی بود، امضاء کرد.

... روز جمعه مجلس نمایندگان آمریکا قانون هزینه های را برای دور آینده بودجه تصویب کرد و در آن یک رقم یک میلیارد دلاری پیشنهادی را که قرار بود در اختیار آژانس هسته ای قرار بگیرد، حذف کرد.

... از سوی دیگر مرکز منع تولید و گسترش سلاح های هسته ای مسکو که برای جلوگیری از گسترش تجربی سلاح های کشتار دسته جمعی از روسیه تاًسیس شده است، برای ۴ سال دیگر به کار خود ادامه خواهد داد.

... و در وزارت امور خارجه آمریکا، قائم مقام سخنگوی آن وزارت امور خارجه در رابطه با بیرون آوردن نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست سازمان های تروریستی آمریکا می گوید با توجه به راًی دادگاه تجدید نظر ایالات متحده آمریکا در حوزه واشنگتن، وزارت امور خارجه مسئله را مورد بررسی قرار داده است و تصمیم با وزیر امور خارجه خواهد بود.

آقای تُونر قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که هنوز هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

Comprehensive Test Ban Treaty/CTBTO*

منابع مورد استفاده:

اخبار امنیت جهانی وابسته به گروه رسانه ای ملی

وزارت امور خارجه آمریکا

XS
SM
MD
LG