لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۳

پرزیدنت اوباما: عملیات نظامی بی خطر نیست


پرزیدنت اوباما: عملیات نظامی بی خطر نیست
پرزیدنت اوباما: عملیات نظامی بی خطر نیست

سخنان اخیر کاخ سفید نشان می دهد که پرزیدنت اوباما احتمالاً درباره لیبی در موضع دفاعی قرار گرفته است، آن هم نه در جامعه بین المللی بلکه در چارچوب داخلی آمریکا و به ویژه قانون گزاران دموکرات و جمهوری خواه کنگره آمریکا.

پرزیدنت اوباما در کنفرانس خبری مشترک خود با رئیس جمهوری السالوادور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران آمریکائی که می گفت «آقای رئیس جمهوری، به نظر می رسد که متحدان در ائتلاف بین المللی بر سر این که چه کسی رهبری نظامی را در لیبی بر عهده بگیرد؛ با یکدیگر اختلاف نظر دارند و آیا شما می توانید به مردم اطمینان بدهید که آمریکا بیش از چند روز دیگر نقش رهبری را بر عهده نخواهد داشت، گفت قبل از هر چیز لازم است بگویم ما تا چه اندازه از این که دو خلبان جوان آمریکائی در شرائط امنی بسر می برند؛ احساس راحتی می کنیم.

پرزیدنت اوباما گفت من با فرمانده ستاد نیروهای ارتش و همچنین سایر مقام های نظامی در تماس هستم تا مطمئن شوم که ما از شرائط لازم برای رهبری و همچنین حفظ خود در آنجا بهره مند هستیم، چون بهر حال همیشه در چنین شرائطی احتمال خطر نیز وجود دارد.

پرزیدنت اوباما گفت آن روزی که من گفتم ما در این جهت خواهیم رفت (حمله به لیبی برای برقراری منطقه پرواز ممنوع) به این مسئله نیز اشاره کردم که عملیات نظامی عاری از خطر نیست، اکنون برای من هیچ تردیدی وجود ندارد که ما قادر خواهیم بود کنترل این عملیات را بر عهده ائتلاف بین المللی بگذاریم.

من با نخست وزیر بریتانیا و رئیس جمهوری فرانسه در این مورد گفت و گو کرده ام. در واقع قرار است ناتو مکانیسم این مسئله را مورد بررسی قرار دهد.

با این همه، در واشنگتن برخی از قانون گزاران آمریکائی می خواهند پرزیدنت اوباما دیدگاه های روشنی را در مورد لیبی به آنان ارائه دهد و بر این باورند که مردم باید به طور کامل و به روشنی در جریان چگونگی نقش آمریکا در آینده در لیبی قرار بگیرند.

«بورلی موک» یکی از فرماندهان ناو «مونت ویتنی» متعلق به نیروی دریائی آمریکا و سخنگوی ائتلاف بین المللی می گوید حمله به سیستم ضدهوائی و مراکز فرماندهی لیبی همچنان ادامه خواهد داشت.

از شروع عملیات نیروهای ائتلاف در لیبی در روز شنبه ۲۸ اسفند تا به حال، ۱۶۲ موشک از سوی کشتی های جنگی و زیر دریائی های آمریکائی و بریتانیائی به هدف های مورد نظر در لیبی شلیک شده است که ۱۱۲ موشک آن تنها در نخستین روز حمله – شنبه – شلیک شده بود.

در پی اعلام پرزیدنت اوباما درباره نقش ناتو در لیبی، آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه نیز بامداد روز چهارشنبه سوم فروردین اعلام کرد نقش ناتو تنها در چارچوب برنامه ریزی برای اجرای قطعنامه شماره ۱۹۷۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود نه نقش رهبری سیاسی ائتلاف.

آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه می گوید نقش رهبری سیاسی ائتلاف بر عهده کمیته ای متشکل از وزرای امور خارجه کشورهائی که در اعمال منطقه پرواز ممنوع شرکت داشته اند و همچنین اتحادیه عرب قرار خواهد گرفت. تشکیل چنین کمیسیونی از سوی وزیر امور خارجه فرانسه پیشنهاد شده است.

منابع خبری: دفتر مطبوعاتی کاخ سفید، آژانس خبری فرانسه

XS
SM
MD
LG