لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

پرزیدنت اوباما در راه دومین دور ریاست جمهوری آمریکا


پرزیدنت اوباما در راه دومین دور ریاست جمهوری آمریکا
پرزیدنت اوباما در راه دومین دور ریاست جمهوری آمریکا

همزمان با شروع کار مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در روز چهارشنبه، رابرت گیبز سخنگوی کاخ سفید و فرد مورد اعتماد پرزیدنت اوباما در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید گفت که از سمت خود در مقام سخنگوی پرزیدنت اوباما کناره گیری خواهد کرد، هر چند که به عنوان مشاور سیاسی پرزیدنت اوباما در ستاد انتخاباتی وی برای دوره دوم ریاست جمهوری همچنان حضور خواهد داشت.

پرزیدنت اوباما که اکنون در بحبوحه نخستین بازسازی دولت است، در یک گفت و گوی کوتاه تلفنی با اشاره به استعفای رابرت گیبز گفت که وی همچنان به عنوان یک مشاور نزدیک باقی خواهد ماند و «به تنظیم شکل گیری گفت و گوهای سیاسی در سال های آینده ادامه خواهد داد.»

عزیمت سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید بخشی از یک رشته تغییرات داخلی در بخش غربی کاخ سفید است که رئیس جمهوری برای یک دوره تغییر و تحول در دولت آن را شکل می دهد، دوره ای که باید در کنار مجلسی که در کنترل اکثریت جمهوری خواه است، گام بردارد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید پس از سخنرانی سالانه پرزیدنت اوباما برای مردم در روز پنجم بهمن ماه که در مجلس نمایندگان ایراد می شود، رسما به کار خود در کاخ سفید پایان خواهد داد.

کنار رفتن افراد نزدیک به پرزیدنت اوباما یا کسانی که از سوی وی برای انجام یک امر خاصی در دولت فدرال برگزیده شده بودند، طی یک سال و نیم اخیر به بیش از ١٠ نفر رسیده است.

«فیل کارتر» که انتخاب پرزیدنت اوباما برای تنظیم سیاست های مربوط به بازداشتی ها در پنتاگون – وزارت دفاع آمریکا – بود، به طور غیر منتظره ای از کار خود کناره گیری کرد.

«گرگ کرک» وکیل مدافع ارشد کاخ سفید پس از آن که تصاویر شکنجه بازداشتی ها و بستن بازداشتگاه گوانتانامو را در اختیار خبرنگاران گزارد و مورد انتقاد شخص رئیس جمهوری قرار گرفت، از سمت خود استعفا کرد و کمی بعد، «ماتیو هاه» که گفته می شد یکی از شخصیت های نظامی – غیر نظامی است که وجودش برای کمک به اتخاذ سیاست نظامی آمریکا در افغانستان در دولت اوباما ذیقیمت است، در اعتراض به جنگ افغانستان از سمت خود کناره گیری کرد و گفت وی نمی داند که چرا کشور متبوعش در حال جنگ در افغانستان است.

پنجمین نفری که دولت اوباما را، آن هم در فاصله کوتاهی پس از شروع ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما ترک کرد، «آنیتا دان» مدیر ارتباطات جمعی کاخ سفید بود. وی که مدت ها کار مشاورت رسانه ای را بر عهده داشت، به بخش خصوصی باز گشت اما همچنان به عنوان یک مشاور استراتژی ارتباطات در کاخ سفید باقی ماند. خانم دان پس از آن که به سرویس خبری «فاکس نیوز» حمله کرد و آن را شاخه ای از حزب جمهوری خواه شمرد، مورد انتقاد قرار گرفت و مدیر عامل فاکس نیوز در اطلاعیه ای گفت همکاران پرزیدنت اوباما «به سازمان های خبری اعلام جنگ داده اند.»

«ملیسا هاتاوی» یکی از دیگر انتخاب های پرزیدنت اوباما برای نظارت بر نظام امنیتی اینترنتی کشور بود. اما وی نیز پس از مدت کوتاهی شغل خود را در کاخ سفید رها کرده و به بخش خصوصی بازگشت. استعفای وی نشان داد که کاخ سفید برای یافتن فردی که بتواند بر این امر مهم نظارت کند، با اشکال مواجه شده است.

یکی از دیگر نزدیکان پرزیدنت اوباما – وان جونز– پس از انتقاد شدید یکی از چهره های محافظه کار تلویزیونی آمریکا از کار خود در کاخ سفید کناره گیری کرد. سخنگوی کاخ سفید پس از اعلام استعفای آقای جونز گفت پرزیدنت اوباما از خدمات وی قدردانی می کند اما دیدگاه های وی را مورد تایید قرار نمی دهد.

«آنیتا دان» مدیر قبلی ارتباطات جمعی کاخ سفید که خود از سمتش کناره گیری کرده بود، پس از اعلام خبر کناره گیری رابرت گیبز گفت «استعفای وی به معنای آن است که کاخ سفید یک استراتژیست با هوش و یک مدافع سرسخت ارزش های پرزیدنت اوباما را از دست داده است.»

در کنار استعفای افرادی که برای سمت های مختلف در کاخ سفید انتخاب شده بودند، باید از ژنرال «جیمز جونز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نام برد که حدود سه ماه پیش به همراه چند مشاور ارشد دیگر از جمله «لاری سامرز» مشاور ارشد اقتصادی رئیس جمهوری از کار کناره گرفت.

ژنرال جونز نخستین کسی بود که گروه امنیت ملی پرزیدنت اوباما را ترک کرد.

هر چند که خروج تعدادی از مشاوران پرزیدنت اوباما از دولت مسئله غیر قابل انتظاری نبود با این همه استعفای ژنرال جونز مشاور ارشد امنیت ملی پرزیدنت اوباما، رم امانوئل مدیر کل پر قدرت کاخ سفید و همچنین دیوید اکسلراد مشاور ارشد و برنامه ریز ستاد انتخابات ریاست جمهوری باراک اوباما دارای اهمیت فراوان بود.

گفته می شود که آقای اکسلراد نیز برای ترتیب مقدمات تشکیل ستاد انتخابات ریاست جمهوری باراک اوباما برای دومین دوره ریاست جمهوری در سال ٢٠١٢ به شیکاگو رفته است. احتمال می رود که پرزیدنت اوباما طی چند ماه آینده تشکیل این ستاد را رسما اعلام کند.

پرزیدنت اوباما روز چهارشنبه ساعاتی را با مشاوران خود در کاخ سفید گذراند تا در امر انتخاب یک گروه جدید اقتصادی وی را یاری دهند. این گروه باید سیاست های ایجاد مشاغل جدید و شکوفائی اقتصادی را طرح ریزی کند.

مسئله ای که موفقیت در آن، برای پیروزی دور دوم ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما دارای اهمیتی حیاتی است.

XS
SM
MD
LG