کاخ سفید می گوید پرزیدنت اوباما در ملاقات خود با رئیس جمهوری گابون در باره مسائل منطقه ای از جمله آخرین تحولات در زمینه های امنیت، دموکراسی، اداره حکومت و همچنین پیشرفت اقتصادی گفتگو خواهد کرد.
در همین حال هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا به امارات متحده عربی رفته است تا در جلسه «گروه تماس لیبی» شرکت کند. این گروه برای کمک به مخالفان قذافی شکل گرفته است
خانم کلینتون چهارشنبه شب وارد ابوظبی شد تا در سومین نشست گروه تماس لیبی* در ابوظبی که امروز – ۱۹ خرداد – کار خود را شروع کرده است، شرکت کند.
در این نشست، وزرای امور خارجه بیش از ۲۰ کشور شرکت دارند. علاوه بر آنان نمایندگانی از ناتو، اتحادیه آفریقا، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا نیز در این نشست شرکت کرده اند.
بنا بر گزارش خبرگزاری امارات متحده عربی، نشست امروز برای گفتگو در مورد راه کارهائی است که بتواند بنیاد موقتی کمک ها را به شورشی ها در لیبی به راه اندازد. علاوه بر آن، این گروه درباره احتمال آزاد کردن دارائی های متعلق به معمر قذافی برای آن که بتوان آن را در اختیار مخالفان وی در لیبی قرار داد؛ بحث و مشورت خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا می گوید که تشکیل این نشست به ایالات متحده کمک می کند تا با متحدان خود در جامعه بین المللی در باره مسائل گوناگونی که اکنون در لیبی می گذرد و همچنین چگونگی اعمال قطعنامه های شماره ۱۹۷۰ و ۱۹۷۳** شورای امنیت سازمان ملل متحد در آن کشور گفتگو کند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا پس از شرکت در این نشست، به زامبیا سفر می کند تا در کنفرانس وزرای امور خارجه برای «لایحه پیشرفت و فرصت ها در آفریقا» شرکت کند.
خانم کلینتون قرار است در نشست لوساکا پایتخت زامبیا، مسئله سیاست تجاری آمریکا با آفریقا و تعامل با دولت و همچنین بخش خصوصی را مطرح و در باره آن مذاکره کند.
ملاقات با نمایندگان جوامع مدنی ۳۷ کشور آفریقائی نیز در دستور کار خانم کلینتون در سفرش به آفریقاست. علاوه بر آن، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار خود از زامبیا، با رئیس جمهوری آن کشور نیز ملاقات و گفتگو خواهد کرد.
سفر به کشورهای تانزانیا و اتیوپی نیز در چارچوب سفر وزیر امور خارجه آمریکا به قاره آفریقا قرار دارد.
پرزیدنت اوباما برنامه ویژه ای را برای نزدیک تر شدن به آفریقا و فعال تر شدن در آن قاره در سال ۲۰۱۱ میلادی دنبال می کند. در همین رابطه، سوزان رایس نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل متحد چهارشنبه شب – ۱۸ خرداد - در جلسه ای در شورای امنیت آن سازمان با تاًکید بر رهبری آمریکا از شروع مبارزه علیه بیماری ایدز گفت که کشور متبوعش بنیان گزار صندوق جهانی (کمک) به بیماری ایدز بوده و همچنان بیش ترین کمک کننده به این صندوق است.
بیماری ایدز برای نخستین بار ۳۰ سال پیش – ۱۹۸۱ میلادی – شناخته شد و مبتلایان به اچ – آی – وی طی ۳ دهه گذشته بیش از همه در قاره آفریقا دیده شده اند.
سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که بیش از ۵۸ در صد از کمک های مالی برای مبارزه جهانی علیه این بیماری را آمریکا تاًمین می کند.
*Libya Contact Group
**Security Council Resolution No: 1970: Peace and security in Africa/02-26-2011
**United Nation Security Council, Resolution No:1973: The situation in Libya
On March 17, 2011