لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۴

در واشنگتن چه می گذرد؟


در واشنگتن چه می گذرد؟
در واشنگتن چه می گذرد؟

امروز یک کنفرانس خبری ویژه در بالی با شرکت ۲ نفر از همراهان ارشد پرزیدنت اوباما تشکیل شد. در واقع این جلسه برای این بود که گفته شود آقای اوباما از ماه ها پیش از روند تغییرات برمه بطور منظم آگاه بود و چند هفته قبل در این مورد با خانم کلینتون وزیر امور خارجه هم در باره برمه گفتگو کرد.

یکی از این ۲ مقام ارشد گفت با توجه به برخی از این اقدامات بود که ما متوجه شدیم که میتوان در موارد مختلف با دولت برمه گفتگو کرد.

سفر رئیس جمهوری آمریکا به کشورهای حوزه اقیانوس آرام علاوه بر افزایش صادرات آمریکا، مناسبات اقتصادی بیشتر و به ویژه قرارداد نظامی آمریکا با استرالیا برای حضور با دوام نظامی ایالات متحده در منطقه، یک مسئله مهم دیگر را نیز در بر داشت. مسئله احترام به حقوق بشر.

همین مقام دولتی گفت که آقای اوباما شب گذشته با آنگ سانگ سوچی رهبر جنبش دموکراسی برمه تلفنی گفتگو کرد.

این گفتگو در واقع آخرین بخش برنامه آقای اوباما در این جهت بود که می خواست مطمئن شود خانم سوچی نیز از نزدیک شدن به دولت برمه حمایت می کند.

پرزیدنت اوباما به خانم سوچی گفت هدف ما اینست که ببینیم دولت به خواست های مردم خود پاسخ میدهد . آنگ سانگ سوچی آقای اوباما را تشویق کرد که به رهبران برمه بگوید اگر آنها هم متقابلاً به این امر مایل باشند، آمریکا مایل است با آنها همکاری کند.

خانم سوچی همچنین به رئیس جمهوری آمریکا توصیه کرد که مهم است یک خط مستقیم ارتباطی بین رهبری برمه و آمریکا بر قرار شود.

آنگ سانگ سوچی رهبر جنبش دموکراسی خواهی برمه از دیدار خانم کلینتون از برمه استقبال کرد.

در این جلسه گفته شد هم آقای اوباما و هم آنگ سانک سوچی ابراز علاقه کرده اند که با یکدیگر ملاقات کنند.

... اما مسئله مهمی که مقامات ارشد دولت اوباما در این جلسه گفتند این بود که وقتی آقای اوباما کار خودش را در کاخ سفید شروع کرد، از وزیر امور خارجه آمریکا خواست تا یک بررسی کامل در باره سیاست آمریکا در مورد برمه انجام شود.

همین مقام ارشد گفت آقای اوباما به این نتیجه رسید که باید سیاست اعمال تحریم ها در مورد برمه دنبال شود اما این تحریم ها نمی تواند استراتژی خواست های آمریکا را بیان کند، در نتیجه در حالی که تحریم ها ادامه داشت، ما بطور مرتب با دولت برمه و همینطور با خانم سوچی رهبر مخالفان گفتگو داشتیم و از دولت برمه خواستیم که با خانم سوچی شروع به مذاکره کند.

در نتیجه دولت اجازه داد که حزب آنگ سان سوچی به ثبت برسد و مسائل دیگری از جمله آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی نیز عملی شد.

... و با توجه به این تغییرات بود که رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفت خانم کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا را به برمه بفرستد و با دولت برمه گفتگو کند.

XS
SM
MD
LG