باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا شخصا در کوشش های ایالات متحده برای تعامل با دولت برمه درگیر شده است، و مستقیما آزادی آونگ سان سوچی رهبر جنبش دمکراسی و دیگر زندانیان سیاسی را درخواست می کند.
آقای اوباما در جلسه رهبران مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در سنگاپور، بر تمایل آمریکا به بهبود مناسبات با برمه بار دیگر تاکید گذاشت، به این شرط که دولت به اجرای اصلاحات دمکراتیک بپردازد و آونگ سان سوچی و بیش از ۲۰۰ زندانی سیاسی دیگر را آزاد کند. او گفت: تحریم های اقتصادی موجود علیه برمه، تا زمانی که گام هایی قاطعی بسوی اصلاحات دمکراتیک برداشته نشود، برجا خواهد ماند.
رهبران کشورهای جنوب شرقی آسیا در دعوت به انجام اصلاحات در برمه به آقای اوباما پیوستند و گفتند انتخابات در برمه در سال آینده باید به شیوه ای آزاد، عادلانه، فراگیر وشفاف برگزار شود تا جامعه بین المللی آنرا معتبر بشناسد. در کنفرانس، معاون نخست وزیر برمه نیز حضور داشت.
ارتش برمه کنترل کشور را از سال ۱۹۶۲ در دست داشته است و بر یکی از کم رشد ترین اقتصادها در آسیا ریاست می کند. سطح تنش بین دولت و اقلیت های قومی فراوان کشور نیز بالا است. مشکلات داخلی برمه، اگر حل نشود، به تهدید ثبات منطقه ادامه خواهد داد و کیفیت پایین زندگی برای اکثر برمه ای ها را بدتر خواهد ساخت.
از زمانی که آقای اوباما وارد کاخ سفید شد و ایالات متحده بررسی سیاست برمه را تکمیل کرد، مقامات دو کشور در یک سلسله بحث های جدی درگیر بوده اند. گفته های رییس جمهوری علاقه و پای بندی او را به پیشبرد دمکراسی در برمه نشان می دهد.
ایالات متحده امیدوار است رهبران نظامی برمه با انجام اصلاحات گسترده سیاسی و اقتصادی، از فرصتی که برای بهبود مناسبات با جامعه بین المللی فراهم آمده است استفاده کنند. جهان مشتاق است پاسخ برمه را بشنود.
اوباما بر تمایل آمریکا به بهبود مناسبات با برمه بار دیگر تاکید گذاشت
