در آستانه فرارسیدن سال نو و نوروز باستانی، نحوه نگرش به این آیین باستانی به موضوعی جدلی میان دولتمردان جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
از یکسو اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر محمود احمدی نژاد و دبیر کمیسیون فرهنگی دولت می گوید: «نوروز نماد خداوند و مظهر بیداری انسان است.» و از دیگرسو علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی این سخنان را آغاز یک انحراف می داند.
اسفندیار رحیم مشایی، دبیر کمیسیون فرهنگی دولت، در آیین گشایش «جشنوارهی بزرگ آیینهای نوروزی اقوام ایرانزمین» که روز سه شنبه در کاروانسرای خانات تهران برگزار شد، گفت: «نوروز یک حقیقت متعالی و معنوی الهی است. نوروز مظهر صمیمیت، لطف، عشق، صفا و مهربانی است. پیام نوروز پیام کنار گذاشتن کدورتها و نشستن در کنار یکدیگر است.»
اما علی مطهری از نمایندگان شاخص «اصولگرایان منتقد» در پاسخ گفت: «اگر مانند آقای رحیم مشایی بگوییم نوروز یكی از شعائر الهی است و سخن از منشور نوروز به میان آوریم و از دوازده رئیس جمهور و پادشاه اردن كه مورد غضب مردم خود است، برای برگزاری مراسم ویژه در تخت جمشید كه یادآورهای جشنهای دوهزاروپانصد ساله شاهنشاهی است، دعوت كنیم، این امر با پرهیز از تجمل گرایی در تضاد است و حكایت از خوابهایی دارد كه برای انحراف انقلاب اسلامی دیدهاند.»
علی مطهری یکبار پیش از این نیز گفته بود تلاش رحیم مشایی برای بزرگداشت کوروش و فرهنگ ایران پیش از اسلام برای کسب چهارده ملیون آرای اصلاح طلبان است.
اما یک منتقد حامی سبزها نوشته است: «آقای مطهری با این حرف خود آشکارا اعتراف می کنند اصولگرایان اعتقادی به میراث فرهنگی باستانی ایران ندارند. در حالی که فرای این و آن جناح سیاسی و بالاتر از آن، نظامات حاکم، نوروز و میراث باستانی این سرزمین متعلق به همه مردم و ملت های ساکن فلات ایران است. آقای مطهری خدای ناکرده به دلیل مخالفت با این و آن فرد، میراث فرهنگی کشور را انکار نخواهند کرد.»
یک منتقد دیگر در این باره می گوید: «سبزها در تظاهرات خیابانی شان به شمارش آرایشان در انتخابات اصرار داشتند؛ نه برگزاری جشن نوروز و آیین های باستانی. اگر برگزاری نوروز خواسته سبزها بود، آن را در تابستان طرح نمی کردند. از آن گذشته نوروز که هیچوقت تعطیل نشده بود که کسی بخواهد به نبود آن اعتراض کند.»