ساعاتی پس از آن که دیپلمات های ارشد کره شمالی اعلام کردند که پیونگ یانگ موافقت کرده است گفتوگوهای هسته ای با ایالات متحده از روز شنبه از سر گرفته شود، گزارشها حاکی از پرتاب موشک یا موشکهایی از سوی کره شمالی است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش کرهجنوبی روز چهارشنبه ۱۰ مهرماه اعلام کرد، کرهشمالی امروز چهارشنبه موشک یا موشکهایی را به سمت دریای شرقی خود پرتاب کرده است.
بنابر این گزارش رئیس ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی در بیانیهای اعلام کرد که این پرتاب یا پرتابها از «مکانی نامشخص» در آبهای ساحلی شرقی وونسان در کره شمالی بوده و مسیری حدود ۴۵۰ کیلومتر را طی کرده است.
به گفته این مقامات اطلاعاتی کره جنوبی و ایالات متحده در حال تجزیه و تحلیل جزئیات این پرتاب هستند.
همچنین ژاپن نیز اعتراض فوری خود را نسبت به این پرتابها اعلام کرد و یک مقام رسمی در کابینه ژاپن اعلام کرد که «کرهشمالی دو موشک بالستیک از سمت ساحل شرقی این کشور شلیک کرده است و یکی از آنها داخل منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن دورتر از ساحل شمال غربی فرود آمده است.» در صورت تایید این اولین بار است که یک موشک کره شمالی بعد از نوامبر ۲۰۱۷ در نزدیکی ژاپن فرود آمده است.
اما گزارشی از آسیب احتمالی به شناور یا هواپیما در منطقه گزارش نشدهاست.
به گزارش آسوشیتدپرس، همچنین مقامات نظامی کره جنوبی به طور رسمی اعلام نمی کنند که آیا این موشک از زیر دریایی، یا یک سکوی احتمالی دیگر شلیک شده است یا خیر اما به گفته دفتر ریاست جمهوری ژاپن اعضای شورای امنیت این کشور در جلسه اضطراری خود از احتمال انجام این آزمایش موشکی از زیر دریا ابراز نگرانی شدید کرده اند.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن نیز، این پرتاب را محكوم كرد و گفت كه پرتاب این موشک نقض قطعنامههای سازمان ملل متحد است که کره شمالی از آن منع شده است.
وزارت خارجه آمریكا نیز از کره شمالی خواست تا «از تحریکات » خودداری کرده و به تعهدات خود در مورد قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل عمل كند.
برخی از کارشناسان معتقدند که کره شمالی قبل از دیدار با مذاکره کنندگان هسته ای خود در روز شنبه به دنبال فشار بیشتر و درخواستهای بزرگتر است.
مذاکرات میان دو کشور از ماه فوریه و از هنگام برگزاری اجلاس هانوی در ویتنام تاکنون متوقف شده است.
پرزیدنت ترامپ آخرین دور مذاکرات با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در ماه فوریه در ویتنام، را زمانی ترک کرد که کیم در ازای توقف بخشی از برنامه هستهایاش خواستار تعلیق چشمگیر تحریم ها شده بود.