لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۳

هیچکس نمی‌داند آیا بهبودیافتگان از کووید۱۹ نسبت به این بیماری مصونیت پیدا کرده‌اند یا نه


جواب تست کرونای برخی از بهبودیافتگان در کره جنوبی دوباره مثبت شده است.
جواب تست کرونای برخی از بهبودیافتگان در کره جنوبی دوباره مثبت شده است.

دانشمندان و مردم عادی سوال‌های زیادی در مورد ویروس کرونای جدید دارند. یکی از مسائل نامشخص در مورد ویروس کرونای جدید این است که آیا افرادی که از بیماری کووید۱۹ بهبود یافته‌اند، در مقابل آن مصونیت پیدا کرده اند؟ آیا آنها می توانند بدون ترس و نگرانی از ابتلای مجدد به این بیماری، به زندگی عادی خود ادامه دهند؟

یکی از ایده‌هایی که در بین بالاترین مقامات دولتی مورد بحث قرار گرفته این است که به چنین افرادی باید گواهی مصونیت، یا نوعی سند رسمی دیگر که نشان دهد ناقل بیماری یا آسیب‌پذیر نیستند،‌ داده شود.

ولی از نظر علمی هیچکس از ویروس جدید کرونا اطلاع زیادی ندارد؛ آیا فرد مبتلا پس از بهبود واقعاً مصون است؟ و اگر مصون است، تا چه حد و تا چه مدت؟

این باور وجود دارد که ابتلا به ویروس کرونای جدید، مصونیت در برابر ابتلای مجدد به بیماری کووید۱۹ ایجاد می کند؛ حداقل این روندی است که در بیشتر بیماری‌های ویروسی و عفونی مشاهده می شود. سیستم ایمنی بدن ویروس را از بین می برد و پادتن تولید شده از پلاسمای خون آماده برای مقابله با حمله بعدی ویروس در بدن باقی می ماند.

با این حال، گزارش‌هایی از کره جنوبی و چین آمده که نشان می دهد جواب تست کرونای برخی از بیماران بهبود یافته، مثبت شده است.

بنا بر گزارشی که در روز جمعه ۲۲ فروردین در کره جنوبی منتشر شده است، جواب آزمایش‌ ۹۱ تن از بیمارانی که از کووید۱۹ بهبود یافته و آماده مرخص شدن از بیمارستان بودند، بعد از چند روز دوباره مثبت شد. مقدار پادتن موجود در خون این افراد بسیار متفاوت بود؛ به این معنی که میزان پادتن در بعضی از نجات‌یافتگان بسیار زیاد بود، در حالی که در خون برخی دیگر اصلا پادتن پیدا نشد.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای به خبرگزاری رویترز گفت: «ما با متخصصان بالینی در ارتباط نزدیکی هستیم و تلاش‌مان را می کنیم تا اطلاعات بیشتری را در مورد این موارد جداگانه کسب کنیم. حصول اطمینان از این که مراحل جمع‌آوری تست‌ها از این بیماران درست انجام شده باشد، بسیار مهم است.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG