دو اقتصاددان آمریکایی و یک اقتصاد دادن بریتانیایی قبرسی تبار، به طور مشترک برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۱۰ شدند. پیتر دایموند، دیل مورتنسن و کریستوفر پیساریدس برای توسعه فرضیه هایی در توضیح تاثیر سیاست های دولتی بر نرخ بیکاری، فرصت های شغلی و تحلیل هایشان از بازار، موفق به دریافت این جایزه معتبر شدند.
آکادمی سلطنتی علوم سوئد، روز دوشنبه ۱۱ ماه اکتبر، ضمن معرفی این سه اقتصاددان به عنوان برندگان نوبل اقتصاد در بیانیه ای گفت فرضیه های این سه نفر در تحلیل بازار به تحلیلگران کمک کرد تا دریابند سیاست های دولتی چگونه بر بازار، بیکاری و فرصت های شغلی تاثیر می گذارند.
فرضیه های آنها همچنین برای تحقیق درباره پرسش های مرتبط با مسائل پولی و مالی، و اقتصاد خانواده و منطقه ای به کار گرفته می شود.
پیتر دایموند، ۷۰ ساله و کارشناس اقتصاد در موسسه تکنولوژی ماساچوست و کارشناس در مسئله مالیات، بازنشستگی و مزایا در آمریکا است. دیل مورتنس، استاد اقتصاد در دانشگاه نورت وسترن در ایلی نوی است و کریستوفر پیساریدس استاد مدرسه اقتصاد لندن است.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، پرفسور دایموند را به عنوان یکی از اعضای بانک مرکزی ایالات متحده معرفی کرده است و این پیشنهاد در انتظار تصویب سنا است.
لیو شائوبو، دگراندیش چینی که هم اکنون در زندان به سر می برد، روز جمعه از سوی آکادمی نوبل، به دلیل «یک عمر تلاش بی خشونت برای حقوق بنیادین بشر در چین» به عنوان برنده جایزه صلح معرفی شد.
همچنین ماریو وارگاس یوسا، نویسنده برجسته پرویی و یکی از ستایش شده ترین نویسندگان ادبیات اسپانیایی، برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۰ شد.
رابرت ادواردز، دانشمند بریتانیایی نیز برای فعالیت هایش در توسعه باروری موفق به دریافت برنده جایزه علوم نوبل شد.