تنها در فاصله ماه مارس تا ژوئن امسال ۱۸ شهروند این کشور روادید آمریکا دریافت کردهاند. به گزارش صدای آمریکا سال پیش ۱۰۰ شهروند کره شمالی موفق شدهاند روادید آمریکا بگیرند که ۵۲ نفرشان دیپلمات و بقیه گردشگر یا بازرگان قلمداد شدهاند.
پیونگ یانگ هم به روال شوروی سابق، عوامل خود را به صورت گردشگر، دانشجو یا بازرگان به آمریکا میفرستد و این افراد همانند آن دوران «سلولهای خفته» ایجاد میکنند و طی آشنایی و تماس با دولتیها، بازرگانان، دانشگاهیان و سایرین، در زمینههای گوناگون کسب اطلاعات میکنند و به مرکزشان میفرستند.
رژیم کره شمالی معمولا افراد رده بالای جامعه را با هویت های ناشناس به خارج میفرستد. برای نمونه، کیم جونگ اون رهبر کنونی، پیش از آن که مانند پدر بزرگ و پدرش به رهبری برسد، در سوییس با اوراق هویت جعلی تحصیل میکرد.
دریافت کنندگان روادید آمریکا را گردشگرها، هنرمندان، ورزشکاران، بازرگانان، ملوانانی با پرچم کشورهای دیگر، کارکنان شرکتهای بین المللی، و نامزدهای شهروندان آمریکا تشکیل میدهند. پناهندگان کره شمالی به آمریکا در آمارها به حساب نمیآیند. کره شمالی در برنامه مبادله فرهنگی و آموزشی با آمریکا شرکت دارد.
شایان ذکر است که وزارت خارجه آمریکا سوابق شهروندان کره شمالی را که وارد کشور میشوند نگاه نمیدارد و دنبال نمی کند و تنها سابقهای که از آنها وجود دارد همان اطلاعاتی است که در فرم درخواست روادید ذکر میشود.
شهروندان کره شمالی که ویزای غیردیپلماتیک میگیرند سعی می کنند چهره کم رنگی در جامعه آمریکا داشته باشند تا بتوانند به فعالیتهای مخفیانه خود ادامه بدهند.