برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه و انتقال صلح آمیز قدرت از رئیس جمهوری گودلاک جاناتان به محمد بوهاری، نه تنها در داخل، بلکه از سوی جامعه بین المللی به عنوان گامی مهم مورد استقبال قرار گرفته و تحسین شده است، تحلیلگران آنرا نقطه عطفی در دستیابی کشور به دموکراسی توصیف می کنند.
گفت و گو بر سر آینده نیجریه و به ثمر رسیدن وعده های انتخابات ، بحث داغ این روزها در کشور است.رسانه های خبری انتخابات ۲۸ مارس را پیروزی شیرین می نامند . یکی از جالب ترین صحنه های کمپین پرزیدنت بوهاری رئیس جمهوری منتخب، راهپیمایی طرفداران او با جارو و به معنای نمادین پاکسازی نیجریه از فساد گسترده بود.
یکی از مسئولان کمپین انتخاباتی او در یک مصاحبه تلویزیونی بر فوری بودن این موضوع تاکید کرد و گفت به گمان او اگر بوهاری همین حالا برای مبارزه با فساد اقدام نکند، زمان از دست خواهد رفت و دیگر منابع لازم برای اداره کشور را نخواهد داشت.
بنا به آمارهای سازمان شفافیت بین الملل - Transparency International - در نیجریه از هر ۴ نفر یک نفر ناچار است رشوه بپردازد.
جان کمپبل سفیر سابق آمریکا در گفتگو با برنامه تفسیر خبر تلویزیونی نیجریه، نقشی را که شبکه های اجتماعی در فرآیند نوین دموکراسی در نیجریه داشته اند، یاد آور شد و گفت : آنها در کنار سایر نهادهای مدنی نقش فوق العاده مهم و مثبتی در جلب حمایت مردم از دموکراسی ایفا کردند، و نقش دیدبانی و آشکارساختن ناهنجاری های سیاسی داشتند.
مجری برنامه گفت گروهی از مردم، از حمایت آمریکا از بوهاری ناخشنود هستند و معتقدند او با پشتیبانی آمریکا بر سر کار آمده است.
جان کمپبل پاسخ داد چنین نیست و افزود " آنچه دولت اوباما بر آن تاکید داشت، روند انتخابات و برگزاری آزادانه و عادلانه آن بود. و از همه مهم تر اینکه مردم نیجریه نتیجه آن را قبول داشته باشند."
به رغم تاخیر و برخی از موارد اغتشاش و درهم ریختگی، ناظران بین المللی صحت انتخابات نیجریه را مورد تایید قرار دادند و آقای بوهاری را برنده یک انتخابات عادلانه و صلح آمیز معرفی کردند.
بوهاری قول داده است مشکلات ناشی از فساد اداری- سیاسی و بیکاری را برطرف سازد و با گروه تروریستی بوکوحرام مبارزه کند.