مقام های شهر نیویورک کشته شدن ۸ نفر را بر اثر حوادث روز سه شنبه در آن شهر، تا لحظه ارسال گزارش، تایید کردند و گفتند ۱۷ نفر نیز زخمی شده اند. به گفته مسئولان، ۱۱ نفر از زخمی ها به بیمارستان منتقل شده اند، اما خطری جان آنها را تهدید نمی کند.
رسانه های آمریکایی پیشتر از دو حادثه همزمان در منطقه منهتن خبر دادند که در رویداد اول، سی ان ان گزارش داد صدای چند تیراندازی در آن منطقه شنیده شده است. به گفته منابع محلی، تیر اندازی از داخل یک خودرو انجام شد.
دقایقی بعد گزارش ها از حمله فرد دیگری با خودرو و راندن به سمت جمعیت در نقطه دیگری از منهتن حکایت داشت. طبق گزارش ها، یک کامیون با عابران، دوچرخه سواران و خودروهای دیگر در آن منطقه برخورد کرد و همه قربانیان ناشی از این حمله بودند.
مهاجم؛ عامل داعش؟
پلیس نیویورک اظهارات شاهدان که گفته اند راننده فریاد الله اکبر سر داده بود را تایید کرده و گفته وی یک مرد ۲۹ ساله است که مسلح به دو اسلحه کمری بوده و توسط نیروهای امنیتی زخمی و سپس بازداشت شد.
برخی رسانه های آمریکایی مهاجم را «سیف الله سایپف» اصالتا از ازبکستان معرفی کرده اند که سال ۲۰۱۰ به آمریکا مهاجرت کرده است. عکسی از او منتشر شده که با ریش انبوه دیده می شود. سی بی اس به نقل از منابع پلیس خبر داده که یادداشتی متعلق به داعش در وانت او پیدا شده است.
هنوز اف بی آی تایید نکرده این حمله توسط داعش یا عوامل آن بوده است.
دونالد ترامپ رئیس ایالات متحده در نخستین واکنش به این حوادث، در پیامی در توئیتر، با اشاره به این که ظاهرا یک حمله دیگر در شهر نیویورک توسط «فردی به شدت بیمار و روان پریش» صورت گرفته است، نوشت نیروهای انتظامی از نزدیک در حال پیگیری ماجرا هستند.
ساعتی بعد از وقوع حملات، فرماندار، شهردار و مقام های ارشد پلیس نیویورک در یک نشست خبری شرکت و درباره حوادث امروز با خبرنگاران گفت کردند.
«بیل دِبلاسیو» شهردار نیویورک امروز را روزی دردناک برای نیویورک توصیف کرد و گفت چنین حملاتی با هر هدفی باشد، این مردم بی گناه هستند که جان خود را از دست می دهند. وی حمله را یک «اقدام بزدلانه تروریستی» خواند، اما گفت تحقیقات ادامه دارد.
فرماندار نیویورک نیز ضمن ابراز همدردی با کسانی که عزیزان خود را در این حمله از دست داده اند، با بیان این که ما بهترین نیروهای امنیتی جهان را داریم، از عملکرد ماموران پلیس و نیروهای امنیتی تقدیر کرد و گفت همه آنها عالی عمل کردند.
اندرو کوامو اضافه کرد، تحقیقات اولیه نشان می دهد که برنامه بزرگتری در کار نبوده و به نظر می رسد که ظاهرا حملات به صورت انفرادی انجام شده است؛ هر چند به گفته او تحقیقات همچنان ادامه دارد و برای نتیجه گیری قطعی هنوز زود است.
وی خاطر نشان کرد که نیویورک سمبل بین المللی آزادی و دموکراسی است و ما قبلا هم این حقیقت را به اثبات رسانده ایم. نیویورک روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی شاهد حملات مرگبار تروریستی القاعده به برج های دو قلو تجارت جهانی در آن شهر بود.
فرماندار نیویورک خطاب به همه آمریکایی ها، به ویژه شهروندان نیویورک گفت، ما دست در دست یکدیگر، و قوی تر از هر زمانی، رو به جلو حرکت خواهیم کرد و مرعوب چنین حملاتی نخواهیم شد؛ پس نیویورکی بمانید و زندگی معمول خود را ادامه دهد.