لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۹

مقررات جدید صدور ویزا موجب موجی از اضطراب در جوامع مهاجر شده است


بخش انگلیسی صدای آمریکا - برادر و خواهر سای کیاو و خانواده شان پس از سال ها تعامل با سیستم صدور ویزای ایالات متحده به خط پایان رسیدند: انجام مصاحبه نهایی پیش از ترک میانمار برای پیوستن به او در ماساچوست و کار در رستوران‌اش.

اما یک چرخش ناگهانی در سیاست مهاجرتی ایالات متحده موجب توقف برنامه های آن ها شد. مصاحبه‌شان به تعویق افتاد و روشن نیست چه وقت یا آیا دوباره تاریخی برای آن تعیین خواهد شد.

کیاو می گوید: «وحشتناک است. ما به غیر از دعا واقعا کاری از دست مان برنمی آید. آن ها ۱۲ سال انتظار کشیدند. اگر قرار باشد ۱۲ سال دیگر صبر کنند، چنین خواهند کرد.»

این یکی از داستان های فراوان و غم انگیز در سراسر جوامع مهاجر پس از اعلام سیاست مهاجرتی ترامپ است که انتظار می رود به مهاجرت خانواده محور از میانمار معروف به برمه و همچنین نیجریه، قرقیزستان و اریتره پایان دهد. این سیاست صدور ویزا برای متقاضیان در سودان و تانزانیا را هم محدود می کند.

پرزیدنت دونالد ترامپ هنگام امضای این فرمان جدید مهاجرتی که جمعه به اجرا گذاشته می شود گفت آن کشورها در تامین حداقل استانداردهای امنیتی کوتاهی کردند.

کلیسای برمه ای ها در شهر بوستون برای کمک به اعضایش پیش قدم شده و «سازمان آفریقایی های متحد» در شیکاگو جلسات مشاوره حقوقی برگزار کرده است.

مقررات جدید به یقین با چالش های حقوقی روبرو خواهد شد. فعالین اجتماعی حول هشتگ‌های ممنوعیت مسافرتی مسلمانان و آفریقایی تبارها در رسانه های اجتماعی اعتراض ها را سازماندهی می کنند و به تلاش های خود در کنگره برای تصویب قطعنامه نه به ممنوعیت مسافرتی شدت داده اند. این طرح اگر تصویب شود اختیارات رئیس جمهور در محدود کردن ورود مهاجران به ایالات متحده را تقلیل خواهد داد.

حدود ۱۰ هزار نفر در نیجریه، اریتره، قرقیزستان و میانمار از ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ ویزای مهاجرتی دریافت کردند. بیش از نیمی از آن ها اهل نیجریه بودند.

جامعه نیجریه ای های مهاجر در آمریکا ۳۸۰ هزار نفر تخمین زده می شود. این جامعه یکی از تحصیلکرده ترین گروه های مهاجر است.

برخلاف ممنوعیت های مسافرتی قبلی که ابعاد گسترده ای داشت، مقررات جدید متقاضیان از نیجریه، اریتره، میانمار و قرقیزستان را که خواهان اقامت دائم در آمریکا هستند و از سوی خانواده یا صاحب کار حمایت شده اند شامل می شود. مقررات جدید همچنین امکان شرکت در برنامه ویزای لاتاری را از بین می برد. شهروندان سودان و تانزانیا هم از شرکت در برنامه لاتاری منع شده اند.

این ممنوعیت افرادی که برای اقامت موقت به آمریکا سفر می کنند از جمله گردشگران و دانشجویان و مهاجران ساکن ایالات متحده را در بر نمی گیرد. موارد استثنا از جمله در مورد شهروندان دوتابعیتی وجود دارد.

کارشناسان این محدودیت ها را به پرسش گرفته اند و آن ها را نمونه دیگری از هدف گرفتن مسلمانان عنوان می کنند.

«دیوان عالی ایالات متحده» ممنوعیت های مسافرتی وضع شده از سوی دولت آمریکا برای شهروندان چند کشور با جمعیت اکثریت مسلمان شامل ایران، سومالی و سوریه را قانونی اعلام کرد.

سودان و قرقیزستان جمعیتی با اکثریت مسلمان دارند. نیجریه، هفتمین کشور پر جمعیت جهان، هم میزبان یکی از بزرگترین جوامع مسلمان است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG