لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۴

«تایم»‌ و «نیوزویک» در سراشیبی: سرنوشت نامعلوم پرتیراژترین مجله‌های جهان


جدیدترین شماره‌های مجلات هفتگی «تایم» و «نیوزویک»
جدیدترین شماره‌های مجلات هفتگی «تایم» و «نیوزویک»

پیش از آنکه گزارش و خبر از نشریات چاپی به صفحه تلویزیون و جهان مجازی بیایند، دو هفته‌نامه «تایم» و «نیوزویک» قدرتمندترین نشریات خبری جهان بودند اما حالا شرکت «مردیت» صاحب جدید «تایم» اعلام کرد که می‌خواهد آن را همراه با چند نشریه مرتبط دیگر به ناشر دیگری بفروشد، و نیوزویک با مشکلات مالی و حقوقی جدیدی روبرو است.

دادستانی ایالت نیویورک در باره اتهام کلاهبرداری اینترنتی و پول‌شویی صاحبان جدید «نیوزویک» در ارتباط با یک دانشگاه خیریه مرتبط با تشکیلات مذهبی مرموزی در کره جنوبی تحقیق آغاز کرده است و مالک دفاتر نیوزویک هم به علت عدم پرداخت اجاره، می‌خواهد حکم تخلیه دفاتر مجله را از دادگاه بگیرد.

«شرکت بیمه گاردین» که دو طبقه از دفاتر خود را به شرکت «اینترنشنال بیزنس تایمز»، صاحب جدید «گروه انتشاراتی نیوزویک»، ناشر این مجله، اجاره داده، اواخر ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ اعلام کرده بود که بدهی‌های مربوط به حق‌الاجاره معوقه، به صدها هزار دلار رسیده و و روز سه‌شنبه در دادخواستی، حکم تخلیه دفاتر مجله را خواستار شد. بنابر یک گزارش، اجاره معوقه از ۴۲۵ هزار دلار فراتر رفته است.

پایگاه خبری «دیلی بیست» روز چهارشنبه گزارش داد که بیانیه‌ای از سوی سخنگوی ناشران جدید «نیوزویک» دریافت کرده که در آن مدعی شده‌ است که کلیه بدهی‌های معوقه پرداخت شده، اما «دیلی بیست»‌ می‌نویسد سخنگو از ارائه سند در این باره، امتناع ورزید.

شماره‌های اخیر دوره جدید نیوزویک
شماره‌های اخیر دوره جدید نیوزویک

اما بدهی‌های معوقه اجاره دفتر مرکزی، تنها مشکل «نیوزویک» نیست. این مجله روزگاری با تیراژ بالای ۵ میلیون نسخه در هفته از سوی خانواده «گراهام» صاحبان روزنامه «واشنگتن پست» منتشر می‌شد.

ماه گذشته، (ژانویه ۲۰۱۸) بیش از ۲۴ مامور مسلح از سوی دادستانی ایالت نیویورک با در دست داشتن حکم دادگاه، به دفاتر نیوزویک یورش بردند و دست کم ۱۸ کامپیوتر اصلی و هارددیسک های مربوط به آنها را ضبط کردند. رابطه پیچیده شرکت ناشر نیوزویک با یک دانشگاه علوم مذهبی در آمریکا، که به تشکیلات مذهبی مرموزی در کره جنوبی مربوط است، از سوی خبرنگاران خود نیوزویک هم زیر سئوال رفته است.

از سوی دیگر، بنابه گزارش نشریه اینترنتی «بازفید نیوز» ناشر نیوزویک همچنین متهم است که به منظور فروش آگهی، مرتکب کلاهبرداری اینترنتی شده است، و به خرید «کلیک» های قلابی در کشورهای غیر انگلیسی‌زبان مبادرت ورزیده است، تا مشتریان پایگاه اینترنتی مجله را بیشتر جلوه دهد. «اتی‌ین اوزاک» صاحب شرکت ناشر نیوزویک و همچنین «ماریون کیم» رئیس امور مالی مجله نیوزویک هفته گذشته از مقام‌های خود استعفا کردند.

شرکت رسانه‌ای اینترنتی «اینتراکتیو کورپ» (IAC)، که در سال ۲۰۱۰ مجله «نیوزویک» را که بدهی سنگینی داشت، خریداری کرده بود، انتشار نسخه چاپی آن را در نوامبر آن سال متوقف ساخت و سرانجام، آن را در سال ۲۰۱۳ به شرکت «اینترنشنال بیزنس تایمز» فروخت، و انتشار نسخه چاپی مجله بار دیگر از سرگرفته شد.

به گزارش «نیویورک پست» سردبیران نیوزویک هفته گذشته طی دیداری با رئیس «گروه رسانه‌ای نیوزویک» (نیوزویک مدیا گروپ)، وی را تهدید کردند که در صورت عدم انتشار گزارش تحقیقی آنها در باره ارتباط این شرکت با یک تشکیلات مذهبی در کره جنوبی و دانشگاه وابسته به آن در آمریکا، به استعفای دسته‌جمعی دست خواهند زد.

فروش «تایم»

شرکت معظم انتشاراتی و رسانه‌ای «مردیت»، صاحب جدید نشریات «تایم»، روز سه شنبه، اعلام کرد که قصد دارد مجله هفتگی «تایم» و چندین عنوان دیگر وابسته به آن را به فروش برساند.

مجله «تایم» در سال ۱۹۲۳ با بسته‌بندی ابتکاری اخبار هفتگی جهان، زیر نظر بنیانگذار «هنری لوس»‌ Luce کار خود را شروع کرد.

پایگاه اینترنتی مجله تایم، صبح روز چهارشنبه 28 فوریه 2018
پایگاه اینترنتی مجله تایم، صبح روز چهارشنبه 28 فوریه 2018

از محل درآمد هنگفت مجله «تایم»، و مجلات دیگر نظیر «لایف» (زندگی) و «فورچون» (ثروت) و «اسپورتز ایلوسترید» (ورزشی مصور)، شرکت معظم «تایم» به تاسیس مجلات پول‌ساز دیگر پرداخت، و با خرید بنگاه انتشاراتی وابسته به موسسه مالی «آمریکن اکسپرس» نشریات پرتیراژی مثل «تراول اند لیژر» (سفر و استراحت) و «فود اند واین» (غذا و شراب) را هم به فهرست بالابلند دارایی‌های انتشاراتی خود افزود.

«تایم» با تاسیس شبکه تلویزیون کابلی «اچ بی او»، یا «گیشه منزل» کسب وکار پردرآمدی برای پخش فیلم و برنامه تلویزیونی از طریق تلویزیون کابلی را آغاز کرد، که سرانجام، بعد از ادغام در شرکت ارتباطاتی وارنر (وارنر کامیونیکیشن)، به شرکت «تایم وارنر» تغییر نام داد، و با خرید شرکت تلویزیونی «ترنر»، کانال‌های تلویزیونی دیگری مثل «سی ان ان» و «تی ان تی» را هم به مجموعه عظیم خود اضافه کرد.

مردیت (به انگلیسی Meredith Corporation) که مرکز آن در «ده‌موین» ایالت «آیوآ» قرار دارد، فوریه ۲۰۱۷ تمامی مجلات متعلق به شرکت «تایم» را که از شرکت مادر، «تایم وارنر» جدا شده بود، خریداری کرد، و به ۹۵ سال تمرکز نشریات «تایم» در یک شرکت مستقل، پایان بخشید. یکی از عناوین بنگاه «تایم»، مجله «پی‌پل» (مردم)، همچنان پردرآمدترین مجله هفتگی در جهان است.

«مردیت»‌ درآمد خود را از انتشار ده‌ها ماهنامه‌ پرخواننده و اغلب تخصصی، مثل «فمیلی سرکل» (حلقه خانواده)، «بتر هومز اند گاردنز» (خانه و باغ بهتر) و «آمریکن براید» (عروس آمریکایی)، «پرنتز» (والدین)، و «شیپ» (اندام)، و «کانتری لایف» (زندگی روستایی) به دست می‌آورد، و در ضمن، چندین ایستگاه تلویزیونی را نیز اداره می‌کند.

مردیت در بیانیه خود یادآور شد که تخصص خود را انتشار مجله هفتگی خبری نمی‌داند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG