لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۵

ند پرایس: حفظ برجام نیازمند پیشرفت بیشتر و سریع‌تر در مذاکرات وین است


ند پرایس
ند پرایس

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشرفت اندک هفته گذشته را کافی نمی‌داند و می‌گوید این روند باید افزایش یابد و تسریع شود.

در کنفرانس خبری ۳شنبه، ۲۱ دی، پرایس گفت: «اگر بخواهیم برجام نجات داده شود تا مزایای عدم تولید و گسترش آن با پیشروی‌های ایران در برنامه هسته‌‌ایش تضعیف نشود یا از بین نرود، باید پیشرفت بیش از این باشد.»

در حالی که مذاکرات به دور از هیاهو در وین در جریان است، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خبر جدیدی از روند آن نداد، اما گفت باید تسریع شود و پیشرفت در آن «نه تنها باید برابر، بلکه حتی سریعتر از فعالیت‌های هسته‌ای ایران باشد.»

پرایس دولت پیشین آمریکا را مسئول شرایط کنونی دانست و گفت، قول‌های آن دولت که فشار حداکثری به توافق بهتری منجر خواهد شد، نه تنها عملی نشد، بلکه باعث جسورتر شدن حاکمان در آن کشور گردید.

او گفت، قول دولت پیشین این بود که با توافقی جدید و بهتر آمریکا در موقعیت بهتری قرار خواهد گرفت تا «به همه چالش‌ها از سوی ایران - چه موشک‌های بالستیک آن باشد، چه حمایت از تروریسم، و چه نقض حقوق بشر - بپردازد،» زیرا با خروج آمریکا از برجام ایران منزوی شده است.

او مثال زد که عملیات گروه‌های نیابتی ایران کماکان ادامه دارد. پرایس از سازمان‌های اطلاعاتی و وزارت خارجه آمریکا، و بازرسان بین المللی تسلیحات هسته‌ای نقل کرد که برجام هدف مطلوب را، که جلوگیری دائمی و راستی‌آزمایی شده از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای بود، تأمین می‌کرد.

همزمان با برگزاری دور هشتم مذاکرات احیای برجام دیپلمات‌ها پیشتر ابراز امیدواری کرده‌ بودند که تا آخر ژانویه یا اوائل فوریه به دستاوری در این زمینه برسند، ولی هنوز اختلاف‌های جدی به قوت خود باقی است و ایران پذیرش هرگونه ضرب‌الاجل از سوی قدرت‌های غربی را رد کرده است.

ند پرایس پیشتر نیز با اشاره به مذاکرات احیای برجام در وین گفته بود که زمان موجود کوتاه است و «اگر به زودی به توافق نرسیم، مجبوریم راهی متفاوت را در پیش بگیریم.»

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG