ایالات متحده به همراه استرالیا، هند و ژاپن، روز جمعه ۲۰ مردادماه، رزمایش دریایی «مالابار» را در سواحل سیدنی برگزار میکند. این قبیل مانورها پیش از این در اقیانوس هند اجرا میشد و این نخستین بار است که در استرالیا برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کشتیهای نیروی دریایی ژاپن و هند در مسیر سیدنی، در جزایر سلیمان و پاپوآ گینه نو توقف کردند که نشاندهنده اهمیت استراتژیک این منطقه در زمان تنش بین چین و ایالات متحده است.
دریاسالار کارل توماس، معاون نیروی دریایی ایالات متحده و فرمانده ناوگان هفتم آمریکا، روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در سیدنی گفت: این رزمایش «هیچ کشوری را مخاطب قرار نمیدهد» و توانایی این چهار نیرو را برای همکاری با یکدیگر بهبود میبخشد.
معاون نیروی دریایی ایالات متحده و فرمانده ناوگان هفتم آمریکا، گفت: «بازدارندگی این چهار کشور که در یک قالب چهارجانبه ارائه میشود، پایهای برای تمامی کشورهایی است که در این منطقه فعالیت می کنند.»
دریاسالار دینش تریپاتی، معاون نیروی دریایی هند نیز گفت از زمانی که ایالات متحده و هند اولین رزمایش مالابار را در پایان جنگ سرد در سال ۱۹۹۲ برگزار کردند، تغییرات بزرگی در جهان رخ داده است.
او گفت وقتی که استرالیا برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ در این رزمایش شرکت کرد، «سیگنالهایی را به سراسر جهان ارسال کرد.»
استرالیا در سال ۲۰۰۸، پس از اعتراض چین به حضور این کشور در مالابار، از این گروه چهارگانه (کواد) خارج شد. کواد دوباره برگزار شد و استرالیا در سال ۲۰۲۰ به مالابار بازگشت، اما چین همچنان این گروه را به عنوان تلاشی برای محدود کردن خودش، مورد انتقاد قرار میدهد.
دریاسالار کریستوفر اسمیت، فرمانده ناوگان استرالیا، نیز گفت: «اقیانوس آرام برای ما بسیار مهم است.»
جنگنده های اف-۳۵ استرالیا و همچنین هواپیماهای تجسسی و زیردریاییهای پی-۸ نیز به ناوهای این چهار کشور، ملحق خواهند شد.
این رزمایش، اولین بار توسط هند و آمریکا در سال ۱۹۹۲ پایهگذاری شد و در سال ۲۰۱۹ در آب های ژاپن و در ۲۰۱۸ در قلمرو آمریکا در خلیج گوام برگزار شد.
هدف این کشورها نشان دادن اتحادشان در حفظ امنیت دریایی برای منطقه اقیانوس های هند و آرام آزاد و باز و همچنین مهار فعالیت های روزافزون دریایی چین است.