روز چهارشنبه دولت روسيه وعده داد که اقدامات بيشتری در جهت کمک به ناتو در افغانستان انجام دهد اما هيچ گونه اقدام خاصی را تعهد نکرد.
سرگی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، پس از گفتگو با آندرس فو راسموسن، دبير کل ناتو، گفت که مسکو و ناتو منافع مشترکی در افغانستان دارند.
مسکو تا کنون حمايت خود را برای جنگ به رهبری آمريکا در افغانستان تنها به تهيه امکانات حمل و نقل برای نيروهای نظامی ناتو محدود کرده است.
آقای لاوروف در پاسخ به درخواست ناتو برای ارائه هليکوپتر و آموزش خلبانان افغان گفت: «مسکو آماده است اين کار را انجام دهد، اما تنها در صورتی که کشورهای عضو ائتلاف هزينه آنرا بپردازند.»
آقای راسموسن به خبرنگاران گفت او اميدوار است که روسيه و ناتو بتوانند به توافقی دست يابند که متشکل از «ترتيبات دوجانبه ای ميان روسيه و ايالات متحده آمريکا» و همچنين روسيه و ناتو باشد.
دبير کل ناتو همچنين اشاره ای به امکان ايجاد «صندوق پول شورای ناتو - روسيه» کرد که در آن اعضای شورا بتوانند در تامين منابع مالی روسيه جهت تهيه هليکوپتر و آموزش برای خلبانان افغان، مشارکت کنند .
آقای راسموسن همچنين پيشنهاداتی برای همکاری های تازه با روسيه در زمينه سيستم سپر دفاع موشکی ارائه داد .
مسکو در گذشته طرح آمريکا برای استقرار سيستم سپر دفاع موشکی در اروپا را تهديدی برای امنيت روسيه می ديد اما اظهار آمادگی کرد پاسخ مشترکی را برای تهديدات موشکی از جانب کشور های سرکش، بررسی کند.
راسموسن و لاورف در مورد جزئيات طرح های جديد ناتو توضيحی ندادند. اما وزير خارجه روسيه گفت تصور آنها اين است که ناتو ميداند همکاری در زمينه دفاع موشکی بايد همسان باشد.
آقای راسموسن با دميتری مدودف رييس جمهوری روسيه نيز ديدار کرد. رييس جمهوری روسيه قصد دارد در اجلاس سران شورای روسيه و ناتو که قرار است اواخر ماه جاری در ليسبون پايتخت پرتغال برگزار شود، شرکت کند .
دبير کل ناتو پس از گفتگو با رييس جمهوری روسيه به خبرنگاران گفت: «من فکر می کنم اجلاس ما در ليسبون نمايانگر شروع تازه ای در روابط ناتو و روسيه باشد.»
بيانيه سياست های رسمی دولت روسيه که در ماه فوريه گذشته انتشار يافت امکان گسترش ناتو به سوی مرزهای روسيه را مهمترين تهديد خارجی برای آن کشور، قلمداد می کرد.
آقای راسموسن پيش از سفر به مسکو در يادداشتی در صفحه فيس بوک خود نوشت: «پيام روشن به مردم روسيه اين است که ناتو، روسيه را نه به عنوان يک دشمن بلکه به عنوان يک شريک مهم استراتژيک برای خود می بيند.»