لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۱

صندلی خالی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی


صندلی خالی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی
صندلی خالی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ می گویند: اطلاعی از زمان معرفی رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ندارند.

بیش از بیست روز پیش علی اکبر اشعری از ریاست این سازمان کناره گیری کرد، اما هنوز جانشینی برای وی انتخاب نشده است.

این در حالی است که ماه گذشته خبرگزاری ها انتخاب هادی سعیدی کیاسری معاون فرهنگستان هنر را به عنوان رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی حتمی دانسته بودند.

این انتخاب در حد خبر ماند و کرسی ریاست این سازمان همچنان خالی مانده است.

معاون اول رئیس جمهوری در این باره افزود: «جزئیات بیشتر درباره این موضوع را باید از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بپرسید زیرا حوزه کاری ایشان است و من اطلاع دقیق ندارم.»

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که عضو هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم هست در گفت و گو با خبرنگار مهر از معرفی فردی توسط رئیس جمهور برای جایگزینی علی ‌اکبر اشعری و به عنوان رئیس جدید این سازمان ابراز بی‌ اطلاعی کرد.

علی‌ اکبر اشعری، سردبیر پیشین روزنامه همشهری که بیش از یکسال بدون هیچگونه حکمی از جانب رئیس جمهور، مسئولیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی را عهده ‌دار بود؛ سرانجام سی ام دی ماه، این سازمان را ترک کرد. او یک هفته پیش از آن اعلام کرده بود از این سازمان خواهد رفت.

علی اکبر اشعری از مخالفان جدی ادغام این سازمان با سازمان میراث فرهنگی و یا سازمان های دیگر بوده است.

علی اکبر اشعری پیش از ترک این سازمان گفته بود: کتابخانه ملی نقشی همانند بانک مرکزی برای دیگر بانک ها دارد. چطور است ما نمی‌آییم همه بانک ها را در این بانک ادغام کنیم؟ کتابخانه ملی اتاق فکری برای همه کتابخانه‌های کشور است.

حسن رضایی شریف آبادی، معاون سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی و رئیس فعلی انجمن کتابداری ایران در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: «نگرانیم این جابجایی زمینه‌ای باشد برای ادغام کتابخانه ملی با سازمان‌های دیگر.»

رئیس انجمن کتابداران، عدم مشورت مقامات با کارشناسان را یکی از علت های اصلی مشکلات جاری دانسته و افزود: ماموریت‌های این سازمان با نهادهایی که نقل آنها رفت، اساساً متفاوت است و قطعاً چنین ادغامی، یک اقدام سنجیده نخواهد بود.

یک کارشناس کتاب نوشته است: «کتابخانه ملی هر کشوری نماد جایگاه ادبیات، زبان و فرهنگ مدون آن کشور و شاخص خوبی برای نشان دادن اهتمام دولت ها به این ارزش های ملی است. سنت جهانی است که رئیس کتابخانه ملی از میان چهره های برجسته ادبی و فرهنگی کشور برگزیده شود همانگونه که خورخه بورخس، شاعر بزرگ آرژانتینی ریاست کتابخانه ملی آن کشور را برعهده داشت.»

XS
SM
MD
LG