لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۲۱:۴۴

هشدار درباره وضعیت نرگس محمدی : برای مداوای بیماری قلبی به مراقبت‌های تخصصی فوری نیاز دارد

تصویری از نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، در اسلو (عکس آرشیوی)
تصویری از نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، در اسلو (عکس آرشیوی)

برادر نرگس محمدی، زندانی برنده جایزه صلح نوبل که هفته گذشته از زندان به بیمارستان منتقل شد، می‌گوید که خواهرش برای درمان بیماری قلبی خطرناکش به مراقبت‌های پزشکی و تخصصی فوری نیاز دارد.

حمیدرضا محمدی روز دوشنبه، ۱۴ اردیبهشت، در مصاحبه‌ای از خانه‌اش در نروژ به خبرگزاری رویترز گفت که خانم محمدی از «سردردهای شدید، حال تهوع، و درد قفسه سینه رنج می‌برد. چیزی که ما را بسیار نگران کرده، قلب او است.»

او افزود که بیمارستان محل بستری شدن نرگس محمدی «قادر به ارائه مراقبت‌های پزشکی کافی نیست.»

به گفته برادر خانم محمدی، همه کارشناسان می‌گویند که جان او در خطر است و برای مداوای مناسب، «دست‌کم به یک ماه دوری از شرایط زندان احتیاج دارد. او به پزشکان خودش نیاز دارد که پیشترعمل‌هایش را انجام داده‌اند و دقیقا به مشکلات او آگاهند.»

خانواده محمدی و همچنین کمیته نوبل نروژ از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌اند او را برای درمان به تیم پزشکیِ اختصاصی‌اش در تهران منتقل کنند.

جایزه صلح نوبل، سه سال پیش، به نرگس محمدی اعطا شد. او در آن هنگام به‌ دلیل کارزارش برای پیشبرد حقوق زنان و لغو مجازات اعدام در ایران، زندانی بود. او، به گفته خانواده‌اش، در اواخر فروردین ۱۴۰۵ دچار یک حمله قلبیِ مشکوک، و روز یازدهم اردیبهشت، با وخیم شدن حالش، به بیمارستانی در شمال‌ غرب ایران منتقل شد.


«از پا درنیامدن در برابر حکومت»

حمیدرضا محمدی خواهرش را فردی توصیف کرد که خم به ابرو نمی‌آورد و تسلیم نمی‌شود.

او گفت: «چیزی که نرگس را متمایز می‌کند این است که کلیشه یک فرد شکسته و افسرده را که سال‌ها محبوس بوده، درهم شکسته است. او همیشه پر از انرژی بوده و در مقابل فشار حکومت تن به شکست نداده است.»

او با اشاره به این که آخرین ‌بار در دی ۱۴۰۴ و یک روز پیش از بازداشت اخیر خواهرش با او حرف زده افزود: «در شرایط جنگ جاری با ایالات متحده و اسرائیل، برقراری تماس با خانواده‌اش در ایران دشوار شده است - جنگی که به گفته او جمهوری اسلامی از آن برای توجیه اقدامات سرکوب گرایانه‌اش استفاده می‌کند.»

حمید رضا محمدی گفت: «وضعیت ایران با گذشته قابل ‌مقایسه نیست. این یک وضعیت اضطراری است و ما می‌دانیم جان افراد بسیاری در خطر است. هر روز شاهد اجرای احکام اعدام هستیم.»

او تاکید کرد که با وجود این که جنگ توجه جهان را به خود جلب کرده، اما جامعه بین‌المللی باید بر تیره‌روزی مردم ایران و حقوق بشر در این کشور تمرکز کند.

محمدی، گفت: «جهان باید بیدار شود.»

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG