لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۴

در کتاب اوتوپیایی تازه ای به قلم رالف نیدر، چهره سرشناس سیاسی مستقل و ضد جنگ آمریکا، مردم ثروتمند می توانند مثل «سوپرمن» به دیگران برای دستیابی به یک زندگی بهتر کمک کنند


در کتاب اوتوپیایی تازه ای به قلم رالف نیدر، چهره سرشناس سیاسی مستقل و ضد جنگ آمریکا، مردم ثروتمند می توانند مثل «سوپرمن» به دیگران برای دستیابی به یک زندگی بهتر کمک کنند
در کتاب اوتوپیایی تازه ای به قلم رالف نیدر، چهره سرشناس سیاسی مستقل و ضد جنگ آمریکا، مردم ثروتمند می توانند مثل «سوپرمن» به دیگران برای دستیابی به یک زندگی بهتر کمک کنند

در این نخستین کتاب رالف نیدر، سیاستمداری که درطول سال ها به عنوان وکیل مدافع مصرف کنندگان کالای آمریکایی نیز شناخته شده است می نویسد:«میلیاردرهای آمریکایی می توانند کمک کنند تا مردم عادی و معمولی بتوانند به خواسته های خود در زمینه های مختلف عدالت عمومی دست بیابند.»

در این کتاب تازه نیدرتوضیح داده است که چگونه پولدارترین مردم می توانند دنیا را از وضعیت و شرایط کنونی نجات دهند.

برخی از ثروتمندترین مردم آمریکا از ثروت خود برای بهبود شرایط دیگران استفاده می کنند. اشخاصی چون سرمایه گذار معروف «وارن بافت»، پایه گذار مایکروسافت «بیل گیتز» و «جورج سوروس» بانکدار سرشناس تنها چند تن از این میلیاردرهایی هستند که بخش عظیمی از درآمد خود را برای بهبود شرایط جامعه به کار انداخته اند.

درکتاب تازه رالف نیدر به نام «فقط مردمان ثروتمند می توانند ما را نجات دهند» این فعال حقوق مصرف کنندگان کالای آمریکا راهکارهای تازه ای را در رابطه با این مسئله به خواننده نشان می دهد.

در این کتاب که به صورت یک «نوول» یا داستان تخیلی نوشته شده است اغلب شخصیت های آن واقعی هستند و وقایع آن در در ژانویه سال ٢٠٠٦ آغاز می شود. این زمانی است که یک سلسله فجایع مصیبت بار از طریق وقایع طبیعی مخرب در سراسر جهان به وقوع می پیوندد. طوفان کاترینا سواحل خلیج مکزیک را در ایالات متحده درهم می کوبد. در پاکستان ده ها هزار نفر بر اثر وقوع یک زلزله مهیب جان خود را ازدست می دهند، آنفلوآنزای مرغی در مناطق مختلف فراگیرمی شود. در همین زمان است که «وارن بافت» شانزده تن از میلیاردرهای هم طراز خود را از سراسر جهان برای برگزاری یک جلسه فوری و اضطراری به «هاوایی» دعوت می کند.

نیدر می گوید:« من در این کتاب از ١٧ شخصیت بسیار مرفه برای ایفای نقش های خیالی دعوت کرده ام. شخصیت هایی گاه مسن که خودم با بسیاری از آن ها در طول سال ها آشنا بوده ام. کسانی که از نزدیک در طول سالیان شاهد نیکوکاری های آن ها بوده ام اما در این کتاب این اعمال نیکوکارانه آن ها را به صورتی بیش از واقعیت و حتی چندین برابر نشان داده ام.»

در کتاب تخیلی رالف نیدر، این گروه از مردمان ثروتمند تصمیم می گیرند تا با به کار گرفتن یک روش استراتژیک موٍثر، جهان را به جای اول برگردانند و وضعیت مردم فقیر را از حالت کنونی خارج سازند.

در بخشی از این کتاب «وارن بافت» به دیگران می گوید:«دوستان عزیز، امروز جهان مورد تهاجم بلایا و مصیبت های چند جانبه قرارگرفته است. جهان در شرایط بدی قرار دارد و اوضاع کم کم از کنترل ما خارج خواهد شد. میراثی که از پیشینیان برای مردم جهان امروز مانده است، حرص و طمع، قدرت طلبی، نادانی، ثروت، علم، تکنولوژی و مذهب را به ارمغان آورده است که هریک از این عوامل به صورتی موجب شده اند تا ما واقعیت ها را فراموش کنیم و پتانسیل های موجود را نادیده بگیریم. با چنین پیشینه کاپیتالیستی برای ما بسیار مشکل خواهد بود که خودمان هم یکی از مسئولان پیشبرد این عوامل نباشیم. به این صورت مسئله جمع آوری ثروت و تمرکز دادن آن به جوامع خاصی یک واقعیت انکارناپذیر در جهان امروز است و همین باعث شده است تا ٤٥٠ نفر در سراسر جهان امروزه ثروتی برابر با مجموع سه میلیارد مردم فقیری که روی کره زمین زندگی می کنند داشته باشند.»

در دنیای خیالی کتاب تازه «نیدر» گروه هایی تحت عنوان «غول های رسانه ای»، «سرمایه گذاران ثروتمند وال استریت یا مرکز اقتصادی آمریکا»، مدیران شرکت های اینترنتی و دیگر شرکت های کالاهای مصرفی تصمیم می گیرند تا با طرح یک پروژه تازه به نام «ده ستون دوباره سازی»، مسیر شرایط ناهنجار زندگی مردم در کره زمین را برای همیشه عوض کنند.

نیدر می گوید:« ده ستون اصلی اولین قدمی است که در راه تغییر مسیر وضعیت اقتصادی مردم جهان برداشته خواهد شد. بهداشت عمومی، دستیابی به راه های تازه مصرف انرژِی، مبارزه با گرسنگی در سطح کشور و جهان، حل مشکل مسکن و بالاخره بازگرداندن کنگره آمریکا و توجهی که اعضای آن به لابی گری های تجارتی و منافع شرکت های تجاری دارند به مسائل مردم. مهم تر ازهمه پاکیزه سازی سیاست و روش های رای گیری درانتخابات است. قرار دادن نامزدهای انتخاباتی بیشتر برای گرفتن رای مردم و بالاخره انجام هرکاری با درنظرگرفتن منافع آیندگان.»

در کتاب تازه رالف نیدر، شخصیت های واقعی در نهایت یک حزب سیاسی تازه را تشکیل می دهند و رسانه های به صورتی تغییر می یابند که خود مردم بتوانند صدا و نظرات خود را در آن ها منعکس کنند. هم چنین در این کتاب خیالی، مردم موفق می شوند درتمام شرکت های سازنده کالاهای تجارتی و مصرفی شریک شوند تا در منافع آن ها هم سهمی داشته باشند:«احزاب کوچک تر سیاسی به عنوان پیشتازانی در کتاب آمده اند که می توانند مثل قهرمان های اسطوره ای تغییرات مهمی را در زندگی روزانه مردم جهان بوجود بیاورند. حتی اگر امروزه این احزاب کوچک ترنقش اساسی ایفا نمی کنند اما می توانند بر عملکرد احزاب اصلی اثرات مهمی برجای بگذارند.»

XS
SM
MD
LG