لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۱

دفاع پرویز مشرف از نقش پاکستان در افغانستان


دفاع پرویز مشرف از نقش پاکستان در افغانستان
دفاع پرویز مشرف از نقش پاکستان در افغانستان

پرویز مشرف اتهام حمایت سازمان اطلاعات و امنیت داخلی پاکستان از طالبان را رد می کند، اما می گوید آی اس آی باید با توطئه های هند علیه پاکستان مقابله کند.

رییس جمهوری پیشین پاکستان، روز پنجشنبه در مصاحبه ای با صدای آمریکا در واشنگتن همچنین گفت طالبان بارها به آی اس آی حمله کرده و دفاتر آن را هدف بمب گذاری های انتحاری قرار داده است. وی تاکید می کند در این حملات نزدیک به ۳۰۰ نفر از ماموران آی اس آی کشته شده اند. اما در حالی که این سازمان هدف حملات طالبان قرار دارد، به حمایت از آنان هم متهم می شود. در واقع این دو موضوع با هم همخوانی ندارند، به همین دلیل یک بررسی واقعی لازم است.

پرویز مشرف گفت او مفهوم «عمق استراتژیک» را که برخی از کارشناسان نظامی پاکستان مطرح می کنند و افغانستان را به عنوان کشوری برای جلوگیری از نفوذ هند در منطقه می نگرند، قبول ندارد. وی هند را متهم کرد که از محل سفارت خود در کابل و کنسولگری هایش در قندهار و جلال آباد اقدام های تروریستی علیه پاکستان را سازماندهی می کند.

رییس جمهوری پیشین پاکستان افزود از آی آس آی انتظار می رود از منافع پاکستان حفاظت کند، نه به کمک طالبان. وی تاکید کرد که حتی نمی داند این سازمان با چنین تهدیدهایی چگونه مقابله می کند. اما معتقد است آمریکا و متحدانش در افغانستان باید حساسیت های پاکستان را درک کنند.

هند، پاکستان را به حمایت از لشکر طیبه متهم کرده است. سرویس های اطلاعاتی لشگر طیبه را که یک گروه مسلح کشمیری است به سازماندهی حملات تروریستی سال ۲۰۰۸ در مومبای که نزدیک به ۲۰۰ تن کشته بر جای گذاشت، متهم می کنند. در حالی که مشرف هرگونه ارتباط اسلام آباد با گروه های ستیزه جو از جمله لشگر طیبه را تکذیب می کند.

ژنرال پرویز مشرف، در سال ۱۹۹۹ به عنوان رییس ستاد ارتش پاکستان در یک کودتای بدون خونریزی قدرت را در دست گرفت و تا سال ۲۰۰۸ با وجود تهدید به استیضاح در مقام ریاست جمهوری باقی ماند. رییس جمهوری پیشین پاکستان اعلام کرده، قصد دارد بار دیگر وارد صحنه سیاسی پاکستان شود. ناظران حتی امکان حضور او در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ را نیز قابل بررسی می دانند. پرویز مشرف گفته است برای سخنرانی و راه اندازی کمپین سیاسی در میان پاکستانی های مقیم آمریکا به ایالات متحده آمده است.

وی در دوره ریاست جمهوری به دلیل تلاش برای دستیابی به صلح با طالبان میانه رو در مناطق مرزی افغانستان، با انتقادهای شدید آمریکا و متحدانش روبرو شد. پرویز مشرف هنوز از آن تلاش های نافرجام به عنوان استراتژی «جداسازی پشتون ها از طالبان» دفاع کرده و می گوید امروز آمریکا تلاش می کند در همان مسیر گام بردارد.

مشرف در پاسخ به این پرسش که آیا مصالحه سیاسی در افغانستان بدون شرکت پاکستان امکان پذیر است یا نه؟ می گوید دشوار خواهد بود. آی اس آی می تواند نقشی مثبت بازی کند، زیرا بهتر از هر فرد وسازمانی افغانستان و مردم این کشوررا می شناسد.

وی این نظر را که ارتش پاکستان در تلاش برای نابودی پناهگاه های القاعده و طالبان در مناطق قبیله ای این کشور با قاطعیت عمل نکرده است رد کرد.

XS
SM
MD
LG