دادگاه ويژه محاکمات اجمَل امير کَساب تنها بازمانده پرونده بمبگذاريهای سال ۲۰۰۸ در بمبئی هند، روز چهارشنبه ۳۱ مارس خاتمه يافت و انتظار می رود نتيجه آن در ماه آوريل انتشار يابد.
خبرنگاران از قول اوجوال نيکام، دادستان پرونده می گويند حکم دادگاه قرار است سوم ماه می اعلام شود.
محمد اجمل کساب، تبعه پاکستان به ارتکاب ۸۶ فقره جرم جداگانه از جمله قتل و ايجاد درگيری در حملات سال ۲۰۰۸ در بمبئی هند متهم است. واقعه ای که به مرگ يکصدو شصت و شش نفر از شهروندان هند منتهی شد.
آقای نيکام دادستان پرونده می گويد «امروز، من بسيار خوشحالم از اينکه محاکمات تروريست پاکستانی، اجمل کَساب به پايان رسيد و قاضی دادگاه اعلام کرد که نتيجه آن روز سوم می اعلام خواهد شد. ما رسيدگی به اين پرونده را در کوتاه ترين زمان ممکن به انجام رسانديم. در اين مدت حدود ۶۵۰ نفر از شهود پرونده به دادگاه احضار شدند، و همه اتهامات او به دقت مورد بررسی قرار گرفت.»
آقای نيکام در ضمن به اين نکته اشاره کرد که در جريان رسيدگی به اين پرونده مسائل زيادی در مورد احتمال دخالت سازمان اطلاعات پاکستان در واقعه بمبگذاری بمبئی مطرح شده است.
از سوی ديگر ديويد هِدلی از شهروندان آمريکا نيز در ۱۲ مورد اتهام از جمله توطئه بمبگذاری و قتل خود را مقصر اعلام کرده و در ارتباط با اين پرونده نام چند نفر از اعضای ارتش پاکستان را افشاء کرده است.
وی اعلام کرده است علاوه بر اجمل کساب، صباء الدين و يکی ديگر از اتباع هند به نام فهيم انصاری نيز در واقعه بمبگذاری بمبئی دخالت داشته اند.
اين افراد هر دو متهمند که نقشه محل بمبگذاری و اهدافی را که بايد منفجر می شده تهيه کرده و اسلحه و تجهيزات در اختيار اعضای لشکر طيبه قرار داده اند.
اما کِی پی پاوار وکيل مدافع پرونده مدعی است فيلمهای ويديويی و عکسهايی که به عنوان سند به دادگاه ارائه شده است، همه دستکاری شده اند.
در همين حال وزارت کشور هند می گويد به فشارهای خود جهت استرداد ديويد هدلی ادامه می دهد. دهلی نو، خواهان بازجويی و پيگيری پرونده هدلی در داخل هند است.
از سوی ديگر گفته می شود گروه لشکر طيبه يکی از بزرگترين و متنفذترين گروههای اسلامگرای شرق آسيا مورد حمايت و پشتيبانی سازمان جاسوسی و اطلاعاتی پاکستان قرار داشته تا عليه دولت هند بجنگد.
دولت پاکستان در واکنش به اين اتهامات، گروه لشکر طيبه را رسماً غير قانونی اعلام کرد، اما به باور تحليلگران، اين گروه هنوز بطور غير رسمی در پاکستان فعاليت دارد.