لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

گزارش: سیاستمدار نباید مرغی باشد که یک پا دارد


انتشار بیانیه هفدهم میر حسین موسوی با واکنش های متفاوتی روبرو شده است. محسن رضایی یکی از نامزدهای انتخابات پر حادثه ۲۲ خرداد از اولین کسانی بود که از آن استقبال کرد و از رهبر جمهوری اسلامی خواست تا زمینه وحدت و آشتی را فراهم سازد. در حالی که تشکل های سیاسی اصلاح طلب هنوز موضع خود را در این باره اعلام نکرده اند، عباس عبدی یکی از فعالان سیاسی اصلاح طلب آن را توپی در زمین حریف خوانده است. عماد افروغ نماینده سابق مجلس و یکی از چهره های مستقل در جناح اصول گرا نیز گفته است باید این بیانیه را به فال نیک گرفت.

ناظران مسائل ایران می گویند آن چه در روز عاشورا رخ داد در وقایع پس از انتخابات کم نظیر بود، از ادامه حضور اعتراضی مردم در خیابان ها گرفته، تا هجوم نیروهای امنیتی به مردم.

هنوز آمار دقیقی از کشته شدگان در دست نیست. در حالی که پلیس تا ۸ کشته را تأیید می کند اما نام هیچ کس را به عنوان مسئول این قتل ها اعلام نکرده است. انگشت اتهام این بار هم نیروهای «مشکوک لباس شخصی» را نشانه گرفته است. در میان کشته شدگان این روز خواهر زاده میر حسین موسوی هم به چشم می خورد که در برابر خانه اش در اثر اصابت گلوله ای که از درون اتومبیل به سوی او شلیک شد، کشته شد.

در روزهای پس از عاشورا که با تظاهرات نیروهای هوادار دولت برای مقابله با تظاهرات خودجوش مرد معترض همراه شد، سکوت میرحسین موسوی تنها یک هفته به طول انجامید. او سرانجام بیانیه شماره ۱۷ خود را منتشر کرد، بیانیه ای که به گواه برخی ناظران در صورت پذیرش و یا حتی عدم پذیرش از سوی حکومت می تواند در آرایش نیروهای سیاسی و آینده جنبش دمکراسی خواهی تاثیر گذار باشد. این بیانیه با سکوت تشکل های سیاسی جناح اصلاح طلب و انتقاد جناح حامی دولت مواجه شد.

میرحسین موسوی در بیانیه خود ۵ راه حل را برای برون رفت کشور از بحران فعلی پیشنهاد کرده است، از جمله پذیرش مسئولیت از سوی دولت.

این شرط که پیش از این مطرح نشده بود از سوی مخالفان اش به معنی به رسمیت شناختن دولت احمدی نژاد تلقی شده است. دولتی که در ادبیات پس از انتخابات از آن به عنوان «دولت کودتا و تقلب» نام برده می شود و به رسمیت شناخته نمی شود.

همزمان آقای موسوی تأکید کرده است که باید وجود بحران در کشور پذیرفته شود و همه بازداشت شدگان آزاد شوند.

تنها یک روز پس از انتشار این بیانیه عباس عبدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو سابق حزب مشارکت گفت موسوی توپ را به زمین حریف انداخته است و اکنون نوبت مخاطبان اوست که رسما موضع بگیرند.

عباس عبدی با رد بحث تسلیم، می افزاید مهندس موسوی مثل یک سیاستمدار مدرن مذاکره را به جای قهر انتخاب کرده است، مذاکره ای شفاف که در برابر چشم مردم صورت خواهد گرفت و نه پشت درهای بسته و با چانه زنی.

وی به مردم توصیه کرد که نباید در فضایی سیر کنند که گفت وگو و تفاهم زشت محسوب شود و سیاستمدار مرغی باشد که یک پا دارد.

عماد افروغ، استاد دانشگاه و یکی از چهره های شاخص اصول گرا، نیز گفته است که باید این بیانیه را به فال نیک گرفت. وی معتقد است اختلاف نظرها باید در چارچوب قانون به رسمیت شناخته شود. خانواده آیت الله منتظری نیز با صدور بیانیه ای از پیشنهادهای موسوی حمایت کرده و ابراز امیدواری کرده اند که حکومت از این فرصت برای حل بحران استفاده کند و به جای توسل به تهدید های بی حاصل با رویکردی مثبت، آرامش و امید را به کشور بازگرداند.

XS
SM
MD
LG