لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۰

موتلفه و تاکید بر لزوم تدوین فهرست واحد انتخاباتی اصولگرایان


موتلفه و تاکید بر لزوم تدوین فهرست واحد انتخاباتی اصولگرایان
موتلفه و تاکید بر لزوم تدوین فهرست واحد انتخاباتی اصولگرایان

وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران اخیرا تاریخ تقریبی برگزاری انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی را اسفند ماه ۱۳۹۰ اعلام کرد.

در این میان حزب موتلفه اسلامی، به عنوان یکی از اصلی ترین تشکل های محافظه کار، به نظر می رسد مقدمات حضورش را در عرصه انتخابات آماده می کند. این حزب قدیمی، همچنان شعار اصلی خود را وحدت حداكثری جریان موسوم به اصول گرایی قرار داده است.

روز پنجم اردیبهشت ماه، روابط عمومی حزب موتلفه اسلامی به نقل از دبیر کل این حزب اعلام کرد، اصول گرایان به دنبال ارائه فهرست واحد در انتخابات مجلس هستند .

وبسایت خبری «باشگاه خبرنگاران جوان» پیشتر در فروردین ماه، با انتشار مطلبی ضمن اشاره به آغاز دیدارهای انتخاباتی موتلفه، به نقل از محمد نبی حبيبی دبیر کل این حزب نوشت: «جهت دستيابی به وحدت حداكثری مدنظر مقام معظم رهبری در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، موتلفه اسلامی بحث‌های انتخاباتی خود را از چند ماه گذشته در جلسات داخلی و استانی شروع كرده است.»

دبيركل حزب موتلفه اسلامی در ادامه در تشریح راهبرد حزب متبوع خود و توضیح برنامه های در دست اقدام گفته است: «موتلفه اسلامی مستقل از ساير احزاب اصول‌گرا، نامزد انتخاباتی معرفی نخواهد كرد و تحت لوای جامعتين و طبق منشور اصول‌گرايی، وحدت‌نظر و ليست واحد را در دستور كار خود قرار داده است"»

در ادامه این مطلب، که در خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا انعکاس یافته بود، آقای حبیبی در ضرورت وحدت میان اصولگرایان و ارائه «لیست واحد انتخاباتی»، به جریان اصلاح طلب موسوم به دوم خردادی حمله کرده است: «متاسفانه عده ای خیال می کنند دوم خردادی ها حذف شده اند و می گویند ضرورتی ندارد که اصول گرایان وحدت کنند، کسانی که به این تخلیل دل خوش کرده اند اشتباه می کنند، دوم خردادی ها در انتخابات شورای شهر و روستا اشتباه استراتژیک کردند و به وزن کشی میان خود افتادند. تفرقه دوم خردادی ها و اتحاد اصول گرایان رمز پیروزی انتخابات شورا ی شهر و روستا بود.»

حزب موتلفه اسلامی در عین حال اولویت هایی را در زمینه اقتصاد برای خود در نظر گرفته است. این تشکل سیاسی محافظه کار، دغدغه های خود را در این حوزه از زاویه مشکلات اقتصادی مردم مطرح کرده و آن را با گفته های آیت الله خامنه ای دایر بر جهاد اقتصادی در سال ۱۳۹۰ پیوند می زند .

محمد نبی حبیبی در سخنرانی روز پنج شنبه اول اردیبهشت ماه، در اجلاس سراسری دبیران استان های حزب موتلفه گفته است: «مردم باید خود را شریک اقتصادی و سیاسی نظام بدانند نه کارمند نظام.»

وی در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن انتقاد به تک محصولی و مبتنی بر نفت ماندن اقتصاد کشور پس از گذشت سی سال و همچنین سهم بالای دولت در حوزه اقتصاد تصریح می کند، در صورت عدم کناره گیری دولت از تصدی گری اقتصادی، جهاد اقتصادی مورد اشاره رهبری محقق نخواهد شد .

پس از انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری ۱۳۸۸ و خصوصا در ماه های اخیر، اختلافات گسترده ای بین محافظه کاران نزدیک به آیت الله خامنه ای و بخشی از جریان درون حکومت که به طور مشخص از دولت محمود احمدی نژاد حمایت می کردند، به وجود آمد. این اختلافات خصوصا در سال جدید و پس از بروز اختلافات در خصوص سفر پادشاه اردن به ایران و همچنین برکناری وزیر اطلاعات در هفته های اخیر به اوج رسید.

در ماه های پایانی سال ۱۳۸۹، وبسایت جهان نیوز پایگاه خبری نزدیک به علیرضا زاکانی، نماینده محافظه کار مجلس شورای اسلامی از نشست زود هنگام انتخاباتی توسط دفتر ریاست جمهوری و با حضور برخی از چهره های دولتی برگزار شده بود.

در این خبر همچنین آمده بود که یکی از سخنرانان اصلی این جلسه اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد بوده و در گام اول قرار شد تا انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گیرد.

هرچند که آقای مشایی به تازگی از سرپرستی نهاد ریاست جمهوری کنار گذاشته شده است، اما به اعتقاد برخی تحلیل گران این اقدام از این جهت صورت گرفته تا آقای مشایی در فرصتی مناسب به سازماندهی نیروهای حامی دولت برای شرکت در انتخابات آتی بپردازد.

سوم اردیبهشت ماه نیز در تهران روزنامه تازه ای با نام « هفت صبح » منتشر شد که بسیاری آن را وابسته به آقای مشایی می دانند. بسیاری از محافظه کاران منتقد دولت انتشار این روزنامه را اولین گام صورت گرفته از سوی این جریان، برای شرکت در انتخابات های جاری تلقی کرده اند .

حزب موتفه اسلامی، در اوایل دهه ۱۳۴۰ خورشیدی از ائتلاف سه هیات مذهبی پیرو آیت‌الله خمینی به نام های هیات مسجد شیخ علی، هیات اصفهانی‌ها و هیات موید تشکیل شده است .

از چهره‌های موثر موتلفه اسلامی، می‌ توان به سید محمد حسینی بهشتی، مرتضی مطهری، محمد علی رجایی، محمد جواد باهنر، مهدی عراقی، حاج مهدی بهادران، اسد الله لاجوردی، سید علی اندرزگو، محمد بخارایی، سعید امانی، صفارهرندی، مرتضی نیک نژاد، صادق اسلامی، احمد شهاب و علی درخشان اشاره کرد.

از میان چهره‌های سیاسی موجود نیز، می‌توان از حبیب الله عسگراولادی، اسد الله بادامچیان، حمیدرضا ترقی، علی اکبر پرورش، کاظم انبارلویی، حسین انواری، فاطمه رهبر و حسن صبوری سخنگوی جدید حزب نام برد.

XS
SM
MD
LG