لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۵

پيکر سندی شَبيب دانشجوی دانشگاه موصل با حضور هزاران نفر از مسيحيان عراق به خاک سپرده شد


پيکر سندی شَبيب دانشجوی مسيحی سال اول رشتۀ زيست شناسی دانشگاه موصل روز پنجشنبه با حضور هزاران نفر از مسيحيان عراق، به خاک سپرده شد.

شبيب در روز دوم ماه مه جاری همراه با عده ای ديگر از دانشجويان مسيحی مورد حمله بمبگذاران قرار گرفت و سرانجام سه شنبه گذشته به دليل شدت جراحات ناشی از ترکش گلوله به ناحيه سر، جان خود را از دست داد.

ماها توما، از همکلاسان شبيب می گويد «ما در راه دانشگاه بوديم، اسلحه با خود نداشتيم، به ميدان جنگ که نمی رفتيم. با اين حال به ما حمله کردند.»

جامعه مسيحيان کلدانی عراق با جمعيتی حدود ۷۵۰ هزار نفر به نسبت سی ميليون جمعيت عمدتاً مسلمان عراق در وضعيت کاملاً آسيب پذير و بی دفاعی قرار دارند. اين مسيحيان در بحبوحۀ منازعات فرقه ای و اختلافات مربوط به مناطق نفت خيز شمال آن کشور که در حد غنی ترين حوزه های نفتی جهان به شمار می رود، در تيررس هر دو طرف قرار دارند.

صدها هزار نفر از اين مسيحيان که پاپ بنديکت شانزدهم رهبر کاتوليکهای جهان آنان را آسيب پذيرترين اقليت مذهبی عراق می خواند از زمان سرنگونی صدام و حمله آمريکا در سال ۲۰۰۳، کشور خود را ترک کرده اند.

طبق گزارش سازمان ملل متحد فقط حدود ۴۱۰۰ نفر از ساکنان مسيحی شهر موصل، بين بيستم تا بيست و هفتم ماه فوريه گذشته، يعنی در اوج حملات فرقه ای و در جريان کشته شدن هشت مسيحی، به مناطق ديگر پناه برده اند.

چهار اتوبوس حامل سندی شبيب و ساير دانشجويان مسيحی از محلۀ عمدتاً مسيحی نشين قراقوش در شهر حمدانيه به طرف موصل در ۳۹۰ کيلومتری شمال بغداد در حرکت بود که هدف حمله بمبگذاران قرار گرفتند.

مسيحيان معتقدند آنها نخستين ساکنان مناطق دشت نينوا بوده اند.

لوئيس مَرقوش ايوب عضو شورای شهر حمدانيه می گويد «مسيحيان نه تنها هرگز هيچگونه دخالتی در هيچيک از منازعات جدايی طلبانه در عراق نداشته اند بلکه همواره خواهان اتحاد و يکپارچگی عراق بوده اند چون اصالت خود را در اين منطقه می دانند. آنها اعتقاد زيادی به اصالت و تمدن خود دارند. زمينهای کشوری که هزاران سال با خون فرزندان آنها آبياری شده است، با آنان بخشنده و سخاوتمند باقی خواهد ماند. بنابر اين جانيان مگر در خواب ببينند که بتوانند اين مردم را از سرزمينشان بيرون کنند.»

دشت نينوا شامل مناطقی است که کردها به رغم مخالفت های سرسختانۀ دولت مرکزی خواهان الحاق آنها به مناطق خودمختار کردستان در شمال عراق هستند. شهر کرکوک يکی از اين مناطق مورد اختلاف است که ترکيبی غيرمنسجم از اعراب، کردها، ترکمنها و برخی اقوام و گروههای ديگر در آن اقامت دارند، شهری که به قول مقامهای آمريکايی به تنهايی ۴ درصد ذخاير نفتی جهان را تأمين می کند.

XS
SM
MD
LG