مراکش برای نخستين بار نمونه هايی را از فرشهای سنتی آن کشور به معرض نمايش گذاشته است.
وزارت جهانگردی و صنايع دستی مراکش اقدام به برپايی يک نمايشگاه و بازار فرش در رباط، پايتخت آن کشور، کرده است. بدين وسيله هنر سنتی فرشبافی مراکش، با پيشينه چند صد ساله، برای نخستين بار به معرض نمايش گذاشته شده است. نمايشگاه که به مدت ده روز برپاست دهها نفر از کارشناسان، صاحبان نمايشگاه های فرش و هزاران بازديد کننده را به رباط کشانده است.
در ميان کشورهای آفريقايی، مراکش به لحاظ هنر بافت فرش و انواع مختلف زيرانداز در دنيا شهرت دارد و درآمد صنايع فرش به چند ميليارد دلار در سال، بالغ می شود. يک مقام وزارت صنايع دستی مراکش حضور کارشناسان و خبرگان فرش در نمايشگاه را نشانه حرفه ای بودن اين صنعت ديرپا در کشور خود می داند و می گويد دولت مراکش در سال های اخير برای گسترش و مدرنيزه کردن صنايع دستی از جمله فرش، تلاش زيادی کرده است.
فرش های دستباف مغرب عمدتاً در شهرهای رباط و فاس توليد می شود. و انواع شهری و روستايی آن از لحاظ طرح و مواد به کار گرفته شده، پشم به کار رفته در بافت فرش، هنوز هم به شيوه سنتی با استفاده از گياهان و ادويه به رنگ های منحصر به فرد، رنگ آميزی می شود.
يک کارشناس رنگ آميزی پشم می گويد که «با استفاده از روش های مدرن، تکنيک های سنتی رنگ آميزی را برای رنگ زدن مقدار بيشتری از پشم با سرعت بيشتر به کار می گيريم.»
کارشناس فرش می گويد «در حالی که بيست درصد از نيروی کار مراکش به فرشبافی مشغول اند، فرش ماشينی در مراکش نيز -- همچون ديگر کشورهای توليد کننده فرش-- بازار فرش دستی را از رونق انداخته است.»
امينه ماضی، غرفه دار نمايشگاه فرش، گلايه دارد که مردم به فرش های ماشينی و ارزان قيمت رو آورده اند. او می گويد «پشم خالص کجا و مواد مصنوعی به کار رفته در فرش ماشينی کجا؟ ولی مردم زير اندازی ۵۰ درهمی را به يک فرش ۱۳۰۰ درهمی ترجيح می دهند.»
صنايع دستی و فرش مراکش علاوه بر مصرف داخلی، در کشورهای اروپايی و آمريکا نيز، خريدارانی دارد.
الغالی الجواهری، صاحب يک کارگاه فرشبافی، می گويد «برای حفظ بازار فرش در داخل و خارج، طرح های سنتی را با نوآوری همراه می کنيم. اما سعی مان بر اين است که اصالت فرش مراکشی از بين نرود.»