لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۰

آینده مبهم کتابفروشی های قدیمی مراکش


در محله «باب دکاله»، یکی از مکان های توریستی مراکش، جایی که مسجد الکتیبه در آنجا قرار دارد، کتابفروشان با آینده ای مبهم روبرو هستند.

امروز، تنها بیست و شش کتابفروشی در این محله باقی مانده است.

در این کتابفروشی ها از ترجمه های عربی نوشته های کارل مارکس تا کتابهای آشپزی مراکشی را می توان پیدا کرد که برخی از آنها هزاران دلار قیمت دارند.

کتابفروشی های مراکش، امروز در معرض ویرانی قرار دارند.

مقامات مراکش می خواهند بخشهایی از این محله را بکوبند و کتابفروشان را به مکانی جدید منتقل کنند. این، ششمین بار در چهل سال گذشته است که کتابفروشان مراکش نقل مکان می کنند.

کتابفروشان می گویند مقامات دولت مراکش در پی جذب توریست هستند و تمرکزشان بر سرگرمی هایی چون رقص مار و رقص عربی است.

میدان جامع الفنا ، جایی که کتابفروشی ها در آغاز در آنجا قرار داشت در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده است. کتابفروشان معتقدند مغازه های آنها، بخشی از این میراث فرهنگی است و باید از آن محافظت شود.

اما حالا باید محل جدید یعنی میدان «باب دکاله» را نیز که ده سال پیش به آنجا نقل مکان کردند تخلیه کنند.

مردم این محل می گویند که قرار است اینجاد را تبدیل به پارک و فضای سبز کنند.

بسیاری از ساکنان قدیمی این محله، اقدام مقامات دولت را غیرمنصفانه و سوء استفاده از قدرت تلقی می کنند.

گروهی از فروشنده ها ، اتحاده ای به نام «انجمن آگاهی» تشکیل داده اند اما با ایجاد تشکل های پراکنده دیگر، تلاش های آنها برای حفظ این مکان تاریخی تا امروز بی نتیجه بوده است.

برخی دلیل عدم حمایت از کتابفروشی ها را محبوبیت روزافزون اینترنت و کتابهای دیجیتالی و پایین بودن سرانه مطالعه در کشور می دانند.

فعالان فرهنگی به تلاشهای خود ادامه می دهند تا بتوانند علاوه بر حفظ بخشی از میراث فرهنگی کشور، فرهنگ کتابخوانی در کشور را نیز تقویت کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG