درگذشت «منیر فرمانفرمائیان»، هنرمند برجسته ایرانی در بسیاری از رسانه های جهان بازتاب یافت. خانم فرمانفرمائیان با آینه های موزائیکی و تکنیک نقاشی پشت شیشه نامش را به عنوان هنرمندی تأثیرگذار در دنیای هنر ثبت کرد.
شبکه خبری «سی ان ان» در مطلبی به یکی از مصاحبه های خانم فرمانفرمائیان با این شبکه اشاره کرد که در آن گفته بود: «من به هیچ عنوان روشنفکر نیستم و هر آنچه در آثارم می بینید از محیط اطرافم، طبیعت و نقاشی های زیبا و هنر الهام گرفته ام.»
بی بی سی جهانی نیز، در مقاله ای مفصل از منیر فرمانفرمائیان یاد کرده و به منبع اصلی الهام او یعنی «شاه چراغ» شیراز اشاره کرده است. در این مطلب، نقل قولی از کتاب خاطرات خانم فرمانفرمائیان در توصیف انعکاس هزاران چراغ این مکان تاریخی آورده شده است که می گوید: «خودم را داخل یک الماس چند وجهی تصور کردم در حالی که به خورشید می نگرم.»
بی بی سی همچنین به مصادره اموال خانم فرمانفرمائیان پس از انقلاب اسلامی در ایران اشاره کرد و بار دیگر از کتاب خاطرات او نقل قول آورد که گفته بود: «یعنی الان آینه های موزائیکی ام روی دیوار چند ملا قرار گرفته است؟» و جایی دیگر که نوشته است: «بیشتر از هر چیز دلم برای دفترچه طرح هایم سوخت نه برای اینکه عمر با من بود بلکه چون طرح هایی بسیار عالی بودند.»
در بخش دیگری از این مقاله، به نگاه انتقادی خانم فرمانفرمائیان نسبت به مسیری که حکومت ایران در پیش گرفته است اشاره شده است و اثری به نام «صاعقه ای برای ندا» که او برای «ندا آقا سلطان» دختر جوانی که در جریان اعتراضات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران کشته شد، خلق کرد.
منیر
؛ هنرمندی که جهانی شد
خانم فرمانفرمائیان در سال ۲۰۱۵، نمایشگاهی انفرادی از آثارش را در موزه مشهور گوگنهایم در نیویورک به نمایش گذاشت.
دو سال پیش، تالاری در مجموعه موزه نگارستان به نمایش دائمی ۵۱ اثر برجسته از خانم فرمانفرمائیان اختصاص پیدا کرد. به این ترتیب، او نخستین زن هنرمندی شد که در ایران صاحب موزه شد.
خانم فرمانفرمائیان در گفتگو با مجله گاردین گفته بود که در آثارش از زیبایی های ایران الهام می گیرد و مشاهداتی را در سفرهایش به بیابانها و کوه های ایران داشته در کارهایش بازتاب می دهد.
منیر فرمانفرمائیان در سال ۱۳۰۱ خورشیدی در قزوین متولد شد. او تحصیلات خود را در رشته تصویرسازی مد در مدرسه عالی پارسونز نیویورک و سپس در دانشگاه «کورنل» به پایان برد. آثار خانم فرمانفرمائیان در کشورهای مختلف جهان به نمایش در آمده است و مراکز معتبری چون گالری «تیت مدرن» لندن، موزه هنرهای معاصر شیکاگو و گوگنهایم نیویورک میزبان آثارش بوده اند.
منیر فرمانفرمائیان، در سال ۲۰۰۴ میلادی به ایران بازگشت.