نارندرا مودی، نخستوزیر هند روز چهارشنبه در کاخ سفید با جو و جیل بایدن، رئیس جمهوری و بانوی اول آمریکا دیدار کرد.
او در این دیدار گفت: «از میان مسائل بسیاری که میان دو کشور مشترک هستند – از جمله میراث زبانیِ حاکمیت بریتانیا، نظام سیاسی دموکراتیک، و تاکید بر آموزش عالی و تحقیقات – روابط مردم دو کشور در اولویت اصلی قرار دارد.«
به گفته تحلیلگران، آمریکا و هند آماده میشوند تا روابط مشترک را به سطح جدیدی برسانند.
مودی در بازدید از بنیاد ملی علوم در واشنگتن گفت: «بسیار خوشحالم که در بدو ورود به آمریکا، فرصت آن را یافتم که با ذهنهای جوان و خلاق این کشور ملاقات کنم.»
به گزارش صدای آمریکا، دانشجویانی از ایالات متحده و هند در بنیاد ملی علوم، پروژههای علمی پیشرفته خود را برای مودی و بانوی اول آمریکا شرح دادند.
نزدیک به دو میلیون و ۷۰۰ هزار هندی و هندیتبار در ایالات متحده زندگی میکنند. اتباع هندی تقریباً سه چهارم برنامه کارگران مهمان با مهارت بالا، و شمار چشمگیری از دانشجویان دانشگاهها را در ایالات متحده تشکیل میدهند.
مودی گفت: «دوستان! امروز، هند و آمریکا به تبادل استعدادها برای حفظ شتاب رشد نیاز دارند. آمریکا دارای موسسات آموزشی درجه یک و فنآوریهای پیشرفته است، و هند دارای بزرگترین کارخانه استعدادیابی جوانان در جهان است. اطمینان دارم که مشارکت هند و آمریکا قطعاً موتور رشد پایدار و فراگیر اقتصاد جهانی خواهد بود.»
ریچارد روسو، تحلیلگر هندی در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، به صدای آمریکا گفت دولت بایدن «فکر میکند که هندیها دستاوردهای جدی و ملموس زیادی دارند که روابط را به سطح جدیدی منتقل میکند». او گفت که بسیاری از این دستاوردها بر دفاع و فنآوریهای حیاتی و نوظهور متمرکز هستند.
رو خانا، عضو هندیتبار مجلس نمایندگان آمریکا هم به صدای آمریکا گفت «ما در مورد اهمیت حقوق بشر، مطبوعات آزاد، تعهد ملت به دموکراسی لیبرال گفتگو خواهیم کرد. اما تقویت مشارکتها در کانون این نشست خواهد بود.» خانا اولین هندیتباری است که ریاست گروه اقتصادی هند و آمریکا را در کنگره بر عهده دارد.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل، رشد جمعیت هند در سال جاری از هر کشور دیگری فراتر رفت و از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر گذشت ؛ این رقم بیش از چهار برابر آمریکا به عنوان سومین کشور پرجمعیت جهان است.