«ملکه زیبایی» عراق که به تازگی بعد از ۴۵ سال در مسابقه دختر شایسته جهان شرکت کرده بود، می گوید به خاطر یک عکس با نماینده اسرائیل، آنقدر تهدید شده که از خانواده اش خواسته که عراق را ترک کنند.
حدود یکماه پیش، «سارا عیدان» در حالی که یک تاج کریستال ساخت «سواروسکی» بر سر داشت، نماینده عراق در رقابت ملکه زیبائی بود. این نخستین بار در ۴۵ سال گذشته بود که عراق در مسابقه ملکه زیبائی نماینده داشت.
خانم عیدان ۲۷ ساله می گوید «روی ابرها پرواز می کردم. این رویای همیشگی من بود.» او خواننده و ترانه ساز با استعدادی است.
اما همه چیز ناگهان عوض شد. و فقط بر سر یک عکس سلفی. یک سلفی که که در سراسر دنیا دیده شده است. خانم عیدان و «آدار گاندلمن» ملکه زیبایی اسرائیل این عکس را در فیلمبرداری یکی از پیش رقابت های ملکه زیبائی در لاس وگاس گرفته بودند.
عیدان می گوید من گفتم بیا عکسی بگیریم تا مردم مان ببینند که ما مشکلی با هم نداریم و در حقیقت سفیران صلح هستیم. زیر عکس هم در فیسبوک خود نوشت:«صلح و عشق از ملکه زیبائی عراق و ملکه زیبائی اسرائیل .»
اما با انتشار این عکس بر فیسبوک واکنش ها شروع شد، آن هم نه به صورتی که عیدان انتظار داشت؛ شش روز به مسابقه مانده، عیدان با تهدیدهای «سازمان ملکه زیبائی عراق» روبرو شد که به او اخطار کردند که عکس را از صفحه فیس بوکش بردارد و گرنه عنوان خود را از دست خواهد داد. پیام های دیگر جان او را تهدید می کرد.
عیدان فوری به خانواده اش که در عراق زندگی می کردند، تلفن کرد. می گوید: «مادرم خیلی وحشت زده شد.» به من گفت: «فوراً از این مسابقه بیرون بیا. فوراً»
خانم عیدان گفت: «به مادرم گفتم از آنچه پیش آمده خیلی متاسفم و اگر بخواهد فوراً رقابت را ترک خواهم کرد»
عیدان می افزاید که او را به خاطر پوشیدن بیکینی در یکی از مراسم رقابت نیز تهدید می کردند.
یک روز پس از انتشار عکس در فیسبوک، عیدان موافقت کرد که عکس دیگری را کنارش چاپ کند. او در این عکس دوم توضیح داده بود که حامی دولت اسرائیل و سیاست های آن نیست و از همه کسانی که عکس اول را حمله ای به مساله فلسطین می پندارند، پوزش خواست.
سازمان ملکه زیبائی عراق هم همه عکس های عیدان با بیکینی را از فیس بوک پاک کرد.
سارا عیدان البته در رده برندگان مسابقه ملکه زیبائی به مقام بالائی دست نیافت، ولی توجه های زیادی را جلب کرد.
سارا عیدان، از کودکی در کشورش به جنگ و خشونت و انفجار خو کرده بود اما با آغاز جنگ دوم عراق، او که ۱۹ ساله بود به عنوان مترجم به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق پیوست. سپس در ازای این خدمت، به آمریکا آمد و در رشته موسیقی به تحصیل پرداخت.
او گفته بود : «گرچه مسلمانم ،می خواهم نماینده همه مسیحیان ، کردها و کلیمی ها باشم.»
او می گوید با رسانه ها در مورد وضعیت به وجود آمده صحبت نکرد تا خانواده او بتوانند بی سر و صدا کشور را ترک کنند.
او گفت: مردم در عراق بلافاصله خانواده من را شناختند، می دانستند چه کسی هستند، و آنها تهدید به مرگ می کردند.