لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۲

۱۰۰ میلیارد سیاره در کهکشان راه شیری


کهکشان راه شیری
کهکشان راه شیری
تقریبا هر هفته یک سیاره جدید در یک کهکشان دور کشف می شود اما یک تحقیق جدید که توسط موسسه تکنولوژی کالیفرنیا منتشر شد نشان می دهد که تعداد این نوع اکتشافات بیشتر و بیشتر خواهد شد.

محققان این گروه تحقیقاتی بر اساس تجزیه و تحلیل مدار سیارگان کپلر-۳۲ به این نتیجه رسیده اند. کپلر-۳۲ پنج سیاره دارد و در دسته بندی «کوتوله های سرخ» قرار گرفته است. دانشمندان می گویند از هر چهار ستاره، سه تا کوتوله سرخ هستند. به گفته دانشمندان کپلر-۳۲ نماینده اکثریت بزرگی از ستارگان در کهکشان است.

جان جانسون، استادیار نجوم در مرکز کالتک که کار تحقیق را انجام داده می گوید: «دست کم ۱۰۰ میلیارد سیاره در کهکشان وجود دارد...تنها در کهکشان ما. این حیرت انگیز است.»

دانشمندان می گویند ۱۰۰ میلیارد سیاره، برآوردی دست پایین است زیرا سیاراتی که در فاصله ای دورتر قرار دارند و یا حول ستاره های دیگر می چرخند را در برنمی گیرد.

به گفته دانشمندان، پنج سیاره ای که حول کپلر-۳۲ در حرکتند، از نظر اندازه شبیه زمین هستند. آنها همچنین شبیه سیاره های دیگری که حول ستاره ای می گردند هستند. آنها همگی در مداری نزدیک به ستاره شان در حرکتند.

آقای جانسون می گوید تحقیقات جدید نشان می دهد که منظومه شمسی، نسبت به منظومه های دیگر کهکشان تا چه حد عجیب است.

همزمان، منظومه ستاره ای کپلر-۳۲، دارای آنچه که «منطقه قابل سکونت» خوانده می شود است. این لفظ به جایی که آب مایع می تواند وجود داشته باشد، اطلاق می شود. به گفته جانسون، این منطقه بیشتر شبیه نپتون است و احتمالا قابلیت حیات ندارد.

سامانه کپلر-۳۲ به نظر می رسد که موقعیت تحقیقاتی فوق العاده ای برای مطالعه مدار سیاره ها باشد تا اندازه و سرعت مداری آنها تخمین زده شود.

جان جانسون می گوید: «این مطالعه مانند سیستم آموزش زبان "رزتا استونز" است. مثل این می ماند که زبان جدیدی را کدگشایی کنیم و یادبگیریم، زبان تشکیل یک سیاره.»

پرسش بعدی درباره احتمال حیات در کوتوله سرخ است و برای پاسخ به آن باید یک مجموعه ای شاخص های دیگر روشن شود.
XS
SM
MD
LG