لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۵

مایکروسافت به ترامپ: با حملات سایبری ایران، روسیه، و چین برخورد کنید


همزمان با موجی از «حملات سایبری حکومتی» که از خارج آمریکا مقامات دولت و کارزارهای انتخاباتی ایالات‌متحده را هدف قرار داده‌اند، مایکروسافت از دونالد ترامپ خواسته است که علیه حملات سایبری روسیه، چین، و ایران فشار بیشتری اعمال کند.

برد اسمیت، رئیس، معاون رئیس هیئت مدیره، و مدیر ارشد حقوقی شرکت مایکروسافت، به فایننشال تایمز گفت که امنیت سایبری «مستحق آن است که در روابط بین‌الملل نقش برجسته‌تری داشته باشد.» او از رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده درخواست کرد که «پیام نیرومندتری» را ارسال کند.

اسمیت ابراز امیدواری کرد که فشار دولت ترامپ علیه حملات سایبری حکومت‌ها، به‌ویژه «روسیه، چین، و ایران» شدیدتر باشد.

حملات باج‌افزاری علیه کسب‌وکارهای ایالات متحده در سال‌های اخیر افزایش یافته است. به گفته اسمیت این حملات اغلب توسط گروه‌های تبهکاری انجام می‌شود و حکومت روسیه در بسیاری موارد این فعالیت‌ها را «نادیده» می‌گیرد یا در برخی موارد آن را «تسهیل» می‌کند.

سازمان‌های مجری قانون در ایالات متحده هفته گذشته چین را به راه‌اندازی یک کارزار گسترده جاسوسی سایبری با نفوذ به چندین شبکه مخابراتی آمریکا در آستانه انتخابات متهم کردند.

اسمیت گفت که گرچه دولت جو بایدن پیشرفت فوق‌العاده‌ای در تقویت امنیت سایبری داشته است، اما گام‌های بیشتری برای منصرف کردن و بازدارندگی کشورها لازم است.

مطالعه اخیر مایکروسافت نشان داد که با توجه به متحد شدن باندهای تبهکار و گروه‌های دولتی و انجام عملیات مشترک، مشتریانش هر روز با بیش از ۶۰۰ میلیون حمله سایبری مواجه می‌شوند.

با این حال، استانداردهای امنیتی مایکروسافت در ماه های اخیر مورد انتقاد قرار گرفته است. هیئت بررسی ایمنی سایبری ایالات متحده در فروردین گزارش داد که فرهنگ امنیتی مایکروسافت «ناکافی» است و به «مجموعه‌ای از اشتباهات قابل پیشگیری» اشاره کرد که سال گذشته به هکرهای چینی اجازه داد به صدها حساب ایمیل، از جمله حساب‌های متعلق به مقامات ارشد امنیتی دولت ایالات متحده دسترسی پیدا کنند.

ساتیا نادلا، مدیر اجرایی مایکروسافت، در پاسخ گفته است که امنیت را در اولویت قرار خواهد داد و اعلام کرد که این شرکت در حال ایجاد تغییراتی در سیستم عامل ویندوز است تا به مشتریان خود کمک کند تا سریعتر از حوادثی نظیر قطع‌شدن جهانی فن‌آوری اطلاعات در تابستان گذشته بهبود یابند.

اسمیت البته گفت که برای تعیین تاثیر دقیق دولت دوم ترامپ بر صنعت فن‌آوری اطلاعات «هنوز زود» است. او همچنین درخواست خود از دولت ایالات متحده را برای «کمک به سرعت بخشیدن به صادرات فن‌آوری‌های دیجیتال کلیدی آمریکایی» - به ویژه به خاورمیانه و آفریقا، تکرار کرد.

او که بعد از اعمال کنترل‌های صادراتی دولت بایدن در مورد تراشه‌های هوش مصنوعی، نگران نشت این فن‌آوری به چین بوده است، گفت: «ما اکنون واقعا به استانداردسازی فرآیندها نیاز داریم تا فن‌آوری آمریکایی بتواند به سرعت فن‌آوری چینی به سایر نقاط جهان برسد.»

مقامات آمریکایی به تازگی اعلام کردند که هکرهای مرتبط با دولت چین به شبکه‌های شرکت‌های مخابراتی در ایالات متحده نفوذ کرده‌اند.

بنا بر بیانیه مشترک پلیس فدرال و سازمان امنیت زیرساخت‌ها که روز چهارشنبه منتشر شد، این حملات به هکرها امکان داده است تا سوابق تماس‌ها را سرقت کنند، به ارتباطات خصوصی افراد فعال در دولت و سیاست دسترسی یابند و اطلاعات حساسی را که نیروهای مجری قانون با مجوز دادگاه درخواست کرده‌ بودند، کپی کنند.

مرکز امنیت ارتباطات کانادا نیز در تازه‌ترین گزارش خود هکرهای وابسته به حکومت‌های ایران، چین، و روسیه را به عنوان تهدیدهای سایبری علیه کانادا معرفی کرد.

در این گزارش که مرکز امنیت ارتباطات کانادا روز چهارشنبه ۹ آبان منتشر کرد فعالیت‌های مخفیانه پکن در قالب «کارزار هکری تهاجمی چین» به عنوان فعال‌ترین تهدید سایبری حکومتی برای کانادا معرفی شده است.

همچنین نشریه نیوزویک به نقل از یک شرکت امنیت سایبری در اسرائیل اعلام کرد که اشخاص مرتبط با حکومت ایران با ارائه مشاغل جعلی به مقامات دارای مناصب کلیدی در کشورهای متحد آمریکا، حساب‌های آنان را هک می‌کنند.

شرکت امنیت سایبری «کلی‌یر اسکای» مستقر در تل‌آویو می‌گوید که این حملات که به «شغل رویایی ایرانی» نام‌گذاری شده، صنایع هوافضا، هوانوردی و دفاعی کشورهایی از جمله اسرائیل، امارات متحده عربی، ترکیه، هند و آلبانی را هدف گرفته است.

XS
SM
MD
LG