مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، نسبت به افشای اطلاعات محرمانه ادعایی درباره حمله برنامهریزی شده اسرائیل به ایران ابراز نگرانی کرد.
مایکل مککال در بیانیهای اعلام کرد که از گزارشهای افشای اطلاعات طبقهبندی شده «بسیار نگران» است.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هرگونه درز اطلاعات در این مقیاس را «نقض توجیهناپذیر» امنیت ملی آمریکا دانست و نسبت به «عواقب جدی» آن از جمله مخدوش شدن روابط آمریکا با متحدانش و لطمه خوردن اعتبار آمریکا در صحنه جهانی هشدار داد.
مایکل مککال خواستار شناسایی و پاسخگو قرار داده شدن افراد مسئول در این «اقدام تبهکارانه» شد.
این قانونگذار ارشد آمریکایی از دولت جو بایدن و پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) خواست که کنگره را در جریان این رخداد و همچنین برنامههای خود برای جلوگیری از افشای اطلاعات در آینده قرار دهند.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، در نشست خبری روز سهشنبه ۱ آبان گفت که تحقیقات دراینباره در مراحل اولیه خود قرار دارد.
او درباره مظنون بودن آرین طباطبایی، کارمند ارشد وزارت دفاع آمریکا، را رد کرده و اضافه کرد که «وزارت دفاع همچنان به پیشبرد این تحقیقات متعهد است.»
نشریه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» روز سهشنبه مدعی شد که آرین طباطبایی، کارمند ایرانیتبار وزارت دفاع آمریکا، منشأ درز اسناد فوق محرمانه مرتبط با آمادگیهای اسرائیل برای حمله تلافیجویانه به ایران بوده است.
«اسرائیل هیوم» این خبر را روز سهشنبه ۱ آبان در حساب کاربری خود در «ایکس» به زبان عبری منتشر کرد.
شورای امنیت ملی ایالات متحده خبرنگار صدای آمریکا را در این رابطه به وزارت دفاع ارجاع داد. صدای آمریکا هنوز پاسخی از وزارت دفاع در رد یا تایید این ادعا دریافت نکرده و به محض دریافت آن را منتشر خواهد کرد.
انتشار این خبر در حالی است که روز سه شنبه اعلام شد اداره پلیس فدرال آمریکا، اِف بی آی، سرگرم تحقیقات درباره درز اطلاعاتی اسناد فوق محرمانه مرتبط با آمادگیهای اسرائیل برای حمله تلافیجویانه به جمهوری اسلامی است.
در بیانیهای که اف بی آی روز سهشنبه ۱ آبان منتشر کرد آمده است که این نهاد «در حال انجام تحقیقات درباره ادعای درز اسناد طبقهبندیشده است و در این خصوص با همکارانمان در وزارت دفاع و نهادهای اطلاعاتی همکاری نزدیک داریم.»
ورود اف بی ای به این پرونده پس از آن روی میدهد که کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از درز اسناد اطلاعاتی محرمانه مربوط به آمادهسازیهای اسرائیل برای حمله تلافیجویانه به جمهوری اسلامی ایران «بسیار نگران» است.
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه ۳۰ مهر گفت آمریکا هنوز نمیداند چگونه این اسناد پنتاگون به بیرون درز کرده است و تحقیقات وزارت دفاع ایالات متحده در این ارتباط جریان دارد.
او تصریح کرد، رئیس جمهوری آمریکا «فعالانه» پیشرفت فرایند تحقیقات جاری را دنبال میکند.
جان کربی با تاکید بر این که هیچ نشانهای دال بر درز اسناد اطلاعاتی بیشتر وجود ندارد، افزود مقامات آمریکایی با همتایان اسرائیلی در ارتباط هستند.
پیشتر نیز گزارشهایی مبنی بر نگرانی شدید مقامات ایالات متحده درباره احتمال یک نقض امنیتی بزرگ در زمینه درز کردن این اسناد «اطلاعاتی آمریکا» در ارتباط با تدارک اسرائیل برای حمله به جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
هرچند چگونگی نشت اطلاعات فوق محرمانه مرتبط با کلیات طرحهای حمله احتمالی اسرائیل به جمهوری اسلامی همچنان در هالهای از ابهام است.
یک کانال تلگرامی مرتبط با حکومت ایران روز جمعه اقدام به انتشار دو سند مزبور کرد و مدعی شد آنها را از یک منبع امنیتی آمریکا دریافت کرده است.
بنا بر گزارشها انتشار این دو سند در میانه آمادهسازیهای اسرائیل برای پاسخ دادن به حمله موشکی ۱۰ مهر جمهوری اسلامی، ممکن است «تلاش برای اختلال در عملیات اسرائیل» باشد.
یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفته است که این اقدام اگرچه بسیار نگرانکننده است، تاثیری بر عملیات اسرائیل علیه حکومت ایران نخواهد گذاشت. همچنین یک مقام ارشد اسرائیلی به آکسیوس گفت که مقامات دفاعی اسرائیل از این موضوع اطلاع دارند و آن را بسیار جدی میگیرند.
روز دوشنبه همچنین دادستانهای اسرائیلی هفت شهروند این کشور را به اتهام جاسوسی و انجام صدها ماموریت برای حکومت ایران بازداشت کردند.
به گزارش تایمز اسرائیل بازداشتشدگان به عکسبرداری و جمعآوری اطلاعات درباره پایگاهها و تاسیسات ارتش اسرائیل، از جمله پایگاههای هوایی نواتیم و رامات و همچنین مکان آتشبارهای سامانه پدافندی گنبد آهنین، متهم هستند.
دادستانها با استناد به یافتههای پلیس و شینبت میگویند که متمهان وظایف مختلفی را برای سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران انجام دادهاند و با عوامل ایرانی در ارتباط بودهاند.
متهمان در ازای انجام وظایف محوله به آنها، صدها هزار دلار دریافت کردهاند که بخشی از آن به صورت رمزارز بوده است.
بنا بر این گزارش برخی از متهمان به مدت دو سال برای حکومت ایران جاسوسی کردهاند و همه آنها از آغاز حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ جاسوس جمهوری اسلامی بودهاند.