روزنامه نگاران مکزيک در اعتراض به کشته شدن خبرنگاران در جريان درگيريهای کارتلهای مواد مخدر روز شنبه در مکزيکوسيتی، پايتخت، دست به تظاهرات زدند، و از دولت خواستار جلوگيری از ادامه فعاليت سوداگران مواد مخدر شدند.
دهها نفر از روزنامه نگاران مکزيک با اجتماع در مرکز مکزيکوسيتی، عليه آمار روزافزون مرگ و مير خبرنگاران و روزنامه نگاران در جريان درگيريها و خشونتهای باندهای مسلح مواد مخدر در کشور، دست به اعتراض زدند.
در شرايطی که اخبار مربوط به نبردهای خونين دولت با کارتلهای مواد مخدر همواره از مضامين عمده رسانه های خبری مکزيک تلقی می شود، کارتلهای مقتدر نيز با اعمال نفوذ در رسانه ها تلاش می کنند از پخش اخباری که با منافع آنها منافات دارد، جلوگيری کنند.
در حال حاضر اکثر خبرنگاران مکزيک از بيم واکنشهای انتقامجويانه قاچاقچيان مواد مخدر و مأموران فاسد پليس، بخش زيادی از گزارشهای خود را سانسور می کنند.
بنِت هِرويو، نماينده خبرنگاران بدون مرز آمريکا، در اين گردهمايی می گويد: واقعيت اين است که اين روزها، بوروکراسی خشنی حاکم است، تهديدهای پيچيده ای عليه روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر صورت می گيرد و هيچ برخورد قانونی با آنها نمی شود. با توجه به اين وضعيت، چطور می توان شرايط را تغيير داد؟
حمله به رسانه ها و تهديد روزنامه نگاران در مکزيک مسئله تازه ای نيست. اما اين تهديدها در حال حاضر ابعاد جديدی يافته و به حدی رسيده است که کل آزادی مطبوعات را در مکزيک به خطر انداخته است.
به رغم آنکه دولت مکزيک در واکنش به اين مسئله، هيئت دادرسی ويژه ای را مسئول تحقيق و رسيدگی به جرايم مربوط به آزار و تهديد روزنامه نگاران کرده است، اما هنوز نتوانسته از قتل آنها جلوگيری کند.
روزنامه نگاران معتقدند نخستين واکنش دولت در مورد قتل روزنامه نگاران اين است که قربانيان و اعتبار حرفه ای آنها را به زير سئوال ببرد.
نتيجه تحقيق کميته حفاظت از روزنامه نگاران نشان می دهد روزنامه نگاران و خبرنگاران در سالهای اخير بيش از هميشه آماج حمله بوده اند. بر اساس گزارش اين کميته تنها در پنج سال گذشته، دست کم ۴۲ روزنامه نگار در مکزيک به قتل رسيده اند.
از سال ۲۰۰۶، يعنی از زمان شروع عمليات ضربتی فيليپه کالدرون، رييس جمهوری مکزيک، عليه کارتلهای مواد مخدر تا کنون، در مجموع ۴۵ هزار نفر در جريان درگيريهای مسلحانه جان خود را از دست داده اند.