لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۶

یک روزنامه‌نگار و یک فعال کارگری در چین پس از دو سال بازداشت محاکمه شدند


هوآنگ سوئکِن، روزنامه‌نگار، پس از پوشش خبری جنبش «من‌_هم» چین به شهرت رسید
هوآنگ سوئکِن، روزنامه‌نگار، پس از پوشش خبری جنبش «من‌_هم» چین به شهرت رسید

یک روزنامه‌نگار و یک فعال کارگری چینی در یک جلسه غیرعلنی در شهر گوانگ‌ژو به اتهام براندازی محاکمه شدند.

حامیان و فعالان مدنی از مقامات چینی به دلیل برگزاری این «محاکمه ساختگی» انتقاد کرده و خواستار آزادی فوری این دو تن شده‌اند.

هوآنگ سوئکن، روزنامه‌نگار مستقل چینی که پس از پوشش خبری جنبش «من‌_هم» (MeToo) در چین به شهرت رسید، و وانگ جیان‌بینگ، فعال حقوق کارگری، در سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی در گوانگ‌ژو بازداشت شده و یک ماه بعد، به «تشویق به براندازی دولت» متهم شده بودند.

آنها به مدت دو سال بدون محاکمه، زندانی بودند و حامیان آنها که پیگیر پرونده‌شان بودند، در هفته جاری از تاریخ و مکان محاکمه مطلع شدند.

گروهی از حامیان این دو زندانی، در بیانیه‌ای مقامات چینی را به جعل اتهام علیه خانم هوانگ و آقای وانگ، و به تأخیر انداختن عمدی تاریخ محاکمه آنان متهم کردند.

تحلیلگران می‌گویند که این پرونده، نشانگر هراس حکومت چین از برپایی تجمعات سازماندهی شده توسط فعالان و نشان‌دهنده اراده‌اش برای سرکوب هر‌گونه فعالیت در این رابطه است.

ویلیام نی، محقق و هماهنگ‌کننده گروه «حمایت از مدافعان حقوق بشر چین»، مستقر در آمریکا، در گفتگویی تلفنی به صدای آمریکا گفت: «دولت چین یک دهه پیش، جامعه مدنی را نابود کرد. با این حال تصور می‌کند که ارتباطات غیررسمی بین فعالان، نوعی شبکه ایجاد کرده و قصد دارد این شبکه را نیز از بین ببرد.»

آقای نی‌ معنقد است که مقامات چینی همچنین در‌ پی اقدامی تلافی‌جویانه علیه خانم هوانگ باشد، که بسیاری از مسائلی که پکن روی آنها حساس است؛ از جمله اعتراض به لایحه استرداد متهمان در سال ۲۰۱۹ میلادی و جنبش «من‌_هم» چین، را پوشش داده است.

در جریان جنبش «من_هم» چین در سال ۲۰۱۸ میلادی، هوآنگ سوئکن یک شبکه اجتماعی برای گزارش موارد آزار جنسی در چین راه انداخت و نتیجه نظرسنجی‌هایی را منتشر کرد که آزار جنسی را مشکلی جدی در دانشگاه‌ها و محل کار عنوان کرده بود.

وانگ جیان‌بینگ نیز از حقوق کارگران و افراد دارای معلولیت دفاع کرده است.

برخی از فعالان معتقدند هوانگ و وانگ هدف سرکوب قرار گرفته‌اند، چون جکومت چین آنها را بخشی از «نسل جدیدی از فعالان» می‌بیند.

تصاویر به اشتراک گذاشته شده توسط گروهی ناشناس نشان می‌دهد نیروهای امنیتی و پلیس خیابان‌های‌اطراف دادگاه محل محاکمه را مسدود کرده و از نزدیک شدن یا تجمع در نزدیکی دادگاه جلوگیری کرده‌ بودند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که دیپلمات‌های هفت کشور غربی از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و هلند که قصد حضور در دادگاه را داشتند، از ورود به دادگاه منع شدند.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند محرمانه بودن پرونده هوانگ و وانگ، از ایجاد یک روند تازه در چین خبر می‌دهد که مقامات از انتشار اطلاعات در مورد پرونده‌های حساس حقوق بشری جلوگیری می‌کنند.

مقامات چینی همچنین تلاش کرده‌اند تا افراد نزدیک به هوانگ و وانگ را ساکت و مرعوب کنند.

ویلیام نی به صدای آمریکا گفت: «ممکن است تا ۷۰ تن در رابطه با این پرونده بازجویی شده باشند، و به نظر می‌رسد که مقامات در حال تشکیل پرونده علیه هوانگ و وانگ هستند.»

او اضافه کرد: «آنها به عنوان کانون نوعی شبکه در نظر گرفته شده‌اند که مقامات آن را یک تهدید سیاسی بالقوه می‌دانند.»

در این حال، حامیان این دو فعال بازداشتی از وضعیت جسمانی وخیم آنها ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها می‌گویند در دو سال بازداشت، عادت ماهانه هوآنگ سوئکِن متوقف شده و او دچار کاهش وزن شدید و کمردرد مزمن شده است.

گروهی از حامیانش در ماه فوریه در بیانیه‌ای با نقل قول از منابع آگاه اعلام کردند که بازجویان، خانم هوانگ را اغلب در نیمه‌های شب برای بازجویی از خواب بیدار می‌کنند.

آنها این روش‌های بازجویی «آزاردهنده» را عامل اصلی وخامت وضعیت سلامت جسمی و روانی او دانسته‌اند.

XS
SM
MD
LG