لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۴

نگاهی کوتاه بر روابط آمریکا و آلمان


آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان

اهدای بالاترین نشان غیر نظامی آمریکا به آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در حالی انجام می گیرد که اتحاد ۲ کشور مدتی است تنها در چارچوب عدم تفاهم دور می زند و رنجیدگی دولت های آمریکا و آلمان از یکدیگر وتاًثیر آن بر روابط سیاسی هر دو کشور به چشم میخورد.

قرار است پرزیدنت اوباما هنگام اهدای مدال افتخار به صدراعظم آلمان هنگام شام رسمی در کاخ سفید سخنانی نیز به همین مناسبت ایراد کند. همسر خانم مرکل نیز در این سفر وی را همراهی می کند، رویدادی که به ندرت صورت می گیرد.

تنها سیاستمدار دیگری که از آلمان به دریافت عالی ترین نشان غیر نظامی آمریکا نائل شده است، «هلموت کهُل» صدراعظم آلمان بود که بین سال های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۸ در این سمت انجام وظیفه می کرد.

اهدای نشان «آزادی» به خانم مرکل بیش از هر چیز دیگر در مقایسه با سال گذشته انتظارات و امیدهائی را به همراه خود دارد. در آن روزها همه در واشنگتن به خانم مرکل بیش از امروز با دیده شک و تردید نگاه می کردند.

« فلونا هیل» یکی از کارشناسان مسائل اروپا در انستیتوی بروکلین در واشنگتن می گوید «آن دیدگاهی که در واشنگتن غالب است آنست که دوستی با ایالات متحده دیگر لزوماً اولویت ارشد آلمان نیست».

در مقام دو رهبر، پرزیدنت اوباما و آنگلا مرکل رابطه شخصی دوستانه ای با یکدیگر برقرار نکرده اند اما این تنها مشکل موجود نیست بلکه وقتی که به مسائل مهم بر خورد می کند آلمان و آمریکا در ۲ دوره صدارت آنگلا مرکل هرگز بیشتر از این که اکنون از یکدیگر دور هستند، از یکدیگر دور نبوده اند.

سابقه آنگلا مرکل در واشنگتن با تصمیم آلمان در مورد کنار گذاشتن قدرت هسته ای آن کشور تا سال ۲۰۰۲ میلادی، خودداری آلمان از اعمال قطعنامه شماره ۱۹۷۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد منطقه پرواز ممنوع در لیبی و همچنین سیاست های مالی و اقتصادی آن کشور خدشه دار شده است.

اما با نگاهی به این مسئله از سوی دیگر، موضع پرزیدنت اوباما نیز بگونه ای در همین محدوده قرار گرفته است. در دولت آلمان، خانم مرکل در واقع بر این باور نیست که پرزیدنت اوباما بتواند مشکلات جهان را حل کند.

برلن اقدامات اوباما را به ویژه در برابر مشکلات خاور میانه مضر می داند. دولت آلمان بر این باورست که بزرگترین اشتباه بنیادی پرزیدنت اوباما هنگام ایراد سخنرانی اش در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود، هنگامی که وی پیش بینی کرد که کشور مستقل فلسطینی طی یک سال آینده به عنوان یکی از اعضای جامعه جهانی در اینجا ( در مقام یک عضو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد) حضورخواهد داشت.

در برلن گفته می شود که اعلام چنین مسئله ای تنها برای پروردن انتظارات غیر منطقی در بین فلسطینی ها و خشمگین کردن اسرائیل خواهد بود.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان همچنین از این که پرزیدنت اوباما ابتدا علیه دخالت در لیبی سخن گفته و سپس اجازه داد که خانم کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مشاورانش وی را تحت فشار قرار داده و نظرش را تغییر دهند، اظهار نارضایتی کرده است.

آنگلا مرکل بر این باورست که پرزیدنت اوباما به اندازه کافی در باره پی آمدهای دخالت نظامی در لیبی فکر نکرده و این مسئله باعث آن شده که آلمان را در موضع نا مناسبی قرار دهد.

این مطلب ادامه دارد.

برای تهیه این مطلب از منابع زیر استفاده شده است:

آژانس خبری فرانسه، ششم ژوئن

روزنامه لوموند بین المللی، ششم ژوئن

اشپیگل بین المللی(اینترنت)، ششم ژوئن

XS
SM
MD
LG